Júniusban újra NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva június 5-6-án, 42 hektáros területen várja a látogatókat; a rendezvény az idén is ingyenesen látogatható.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow hagyományosan az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szántóföldi kiállítása, ahol megtekinthető a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata. A rendezvénynek ezúttal is a Fejér vármegyei Mezőfalva ad otthont, a kiállítás több mint 40 hektáros területen valósul meg.

NAK

Hagyományosan széles programkínálat várja az agrárvállalkozókat, gazdálkodókat, segítve őket a megalapozott szakmai döntéshozatalban. Az idei rendezvény középpontjában a precíziós gazdálkodás, a hatékony inputanyag felhasználást támogató technológiák állnak. A szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezik a hangsúlyt, illetve a vízmegtartás és az öntözés felértékelődött szerepére. Emellett kiemelt szerepet kap a kiállításon a termelés diverzifikálása, az új szántóföldi növények termesztésének bemutatása, a talajkímélő gazdálkodás, a forgatás nélküli talajművelés. A látogatókat változatos és izgalmas szakmai programok és előadások várják, egyebek mellett a gazdálkodói együttműködés, a tudásfejlesztés, a zöld támogatási lehetőségek kapcsán. A rendezvény második napján Dr. Kovács Péter, a Dél-dakotai Állami Egyetem magyar származású professzora tart előadást a talajmegújító gazdálkodás lehetőségeiről.

A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is helyet kapnak.

Mint minden évben, a belépés a látogatók számára ezúttal is díjmentes, ahogy a parkolás is. További információk az esemény honlapján találhatóak.