Nestlé a fenntartható életmódról játékosan: Új feladatokkal bővült a népszerű oktatóprogram, rekordszámú megoldás érkezett

Új, játékos feladattokkal egészítették ki a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz nagysikerű oktatóprogramját, az Etesd az Eszedet, amely így már nemcsak a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjainak elsajátításában segíti a gyerekeket, hanem a környezettudatos szokások kialakításában is. Az új feladatokat 13 iskola tanulói próbálhatták ki április 22. és május 3. között. A tanulók már az első három napban több mint 36 ezer feladatot oldottak meg, az egész időszak alatt pedig ez a szám közel 120 ezerre emelkedett.

nestlé

Hiánypótlónak számít a hazai iskolákban a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz közös kezdeményezése, amelynek tudásanyaga idén 11 új animációval és 60 feladattal bővült, hogy az egészséges életmód mellett a fenntartható táplálkozás és környezettudatos hétköznapi szokások kialakítását is elősegítse a fiatalok körében. Az új feladatokat 13 kijelölt intézményben próbálták ki, ahol még több tanári segédanyaggal, továbbképzéssel segítették az ismeretek elsajátítását.

Az április 22-től május 3-ig futó programban 2004 gyerek vett részt, akik kimagasló számú, összesen közel 120 ezer feladatot oldottak meg – ebből 36 ezret csak az első három nap alatt. Szűcs Dóra, az ország egyik legismertebb oktatási platformjának számító Okos Doboz ügyvezető igazgatója elmondta:

„Tapasztalataink szerint az interaktív játékok izgalmas színt visznek a tanulásba, és megkönnyítik a tudás elsajátítását, hiszen a mai iskolások már eleve a digitális világban nőttek fel. Manapság sok gyerek zsebében ott lapul az okostelefon, és ha nyitottak a pedagógusok a digitális megoldásokra, akár az órai feladatmegoldáshoz is segítségül hívhatják az eszközöket.”

Hőgyész Anna, a Nestlé Hungária fenntarthatósági vezetője szerint a program olyan tudást ad a gyerekek kezébe, ami elengedhetetlen a 21. században:

„Minél fiatalabb korban találkoznak az egészséges életmóddal és a fenntartható táplálkozási gyakorlatokkal kapcsolatos ismeretekkel, annál valószínűbb, hogy egy életre beépülnek a fiatalok mindennapjaiba ezek a szokások. Ezen felbuzdulva fejlesztettük tovább a programunkat, amely nemcsak táplálkozási tudatosságra nevel, hanem a bolygónk iránti felelősségre is.”

A 2021-ben indított Etesd az Eszed oktatóprogram eredeti célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságára. A programban résztvevő osztályok a korosztályuknak és tudásszintjüknek megfelelő módon megkapott információk elsajátítása után a kihívások során játékos online feladatokon keresztül mérhetik össze a tudásukat. A program sikerét jól mutatja, hogy eddig összesen országszerte és a határon túl több mint 10 ezer gyermeket ért el, akik a mostani eredményekkel együtt eddig már több mint 370 ezer feladatot oldottak meg.