Online szülősuli segít a nevelési kihívásokban

Napjainkban teljesen természetes, hogy a lehető legtöbb területen igénybe vesszük a világháló könnyen elérhető megoldásait, szolgáltatásait. Az online világ térnyerésével számos olyan tudáshoz, tapasztalathoz, lehetőséghez férhetünk hozzá, amelyeknek elérése korábban esetleg nehezebben működött volna. Ilyen például az a terület is, amely segíthet biztonságosan haladni a szülőknek a gyermeknevelés izgalmas, de időnként kihívásokkal teli útján. A Mindwell Pszichológiai Központ most egy izgalmas kezdeményezést indított el, amely segít megbirkózni a neveléssel kapcsolatos kérdésekkel és kihívásokkal. Az online Szülősuli webinársorozat azoknak szól, akik szeretnének magabiztosabb vagy éppen kiegyensúlyozottabb szülőkké válni, és gyors, egyszerű megoldásokat keresnek a neveléssel kapcsolatos helyzetekre. A webinársorozatot utazás nélkül, otthonuk kényelméből érhetik el, ráadásul a terápiákhoz képest lényegesen megfizethetőbb áron. 

Dr. Dura Mónika

„A központ alapításánál az egyik alapvető szempontunk volt, hogy minél többeknek tudjunk segíteni” – hangsúlyozza dr. Dura Mónika, a pszichológiai központ alapítója. „Fontos cél, hogy minél több szülőhöz eljuthassunk, és támogathassuk őket  a nevelés kihívásaival kapcsolatos kérdésekben. Ezért a személyes workshopok mellett elérhető áron nyújtunk webinárokat is, amelyekben olyan témákat bontunk ki, amikkel legtöbben találkozunk szülőként. Minden családban akadhatnak olyan szituációk, ahol esetlegesen a gyermekünknek vagy nekünk elakadásunk van. Ezeken a holtpontokon szeretnénk átlendíteni, tanácsokkal ellátni a szülőket, hogy aztán ők is könnyebben át tudják segíteni gyermekeiket egy- egy nehéz szituáción.”

A webinársorozat olyan fontos kérdéseket és témákat érint, mint a szülővé válás, az óvodás kor sajátosságai, az iskolaváltás, a kamaszkor kihívásai vagy akár a szülőkről való leválás, a generációs feszültségek, egymásnak feszülések feloldása. Néhány konkrét példa a témák közül:

  • Hogyan oldható egy kisgyerek szorongása? – A szorongás a gyerekek körében gyakori probléma lehet, és sok szülőnek nehézséget okoz megérteni és kezelni ezt az érzést, hatékony módszereket tanítani a szorongás enyhítésére.

  • Milyen módszerekkel kezelhetők hatékonyan egy óvodás indulatai? – Az óvodások gyakran nehezen tudnak kifejezni érzéseiket, és az indulatok kezelése kihívást jelenthet a szülőknek, hogy megértsék a gyermek érzelmi fejlődését és segíteni tudjanak neki.

  • Hogyan védhető meg a közös gyermek egy válás során a sérülésektől? – A válás nehéz időszak lehet a gyermekek számára, és fontos, hogy a szülők segítsék őket ebben a folyamatban, minimalizálni tudják a gyermekek számára ebben az időszakban fellépő stresszt és nehézségeket.

A Mindwell Pszichológiai Központ tapasztalt pszichológusai által vezetett webinárok segítenek a szülőknek válaszokat és megoldásokat találni a neveléssel kapcsolatos kérdéseikre. A témánként, alkalmanként két és fél órás programokra regisztrálni a honlapon lehet. Mivel fontosnak tartjuk a párbeszédet, minden webinárium 30 perc díjmentes kérdez-felelek lehetőséget is tartalmaz.

A Szülősuli webinársorozat kiváló lehetőség arra, hogy a szülők széles körű pszichológiai támogatást kapjanak, és segítséget találjanak a gyermeknevelés különféle kihívásaival való megbirkózásban, izgalmas lehetőség önmagunk és gyermekünkkel való kapcsolatunk fejlesztésére.