Pécs felfedezése a föld alatt

Pécs, a történelmi város, rejtett kincseit tárja fel egy izgalmas időutazáson keresztül. A város belvárosában lehetőség nyílik a föld alá merészkedni és felfedezni, hogy milyen titkokat őriz a múlt és a jelen. Ezt az egyedülálló élményt egy idegenvezető kíséretében élhetik át a látogatók, akiknek lehetőségük nyílik bejárni az ókeresztény sírkamrákat és a Pezsgőház alatti pincelabirintust.

Ókeresztény sírkamrák

A túra első felében a látogatók az UNESCO világörökségi listáján szereplő ókeresztény temetőegyüttes, a Cella Septichora lenyűgöző építészeti és falfestészeti kincseit fedezhetik fel. Az ókeresztény sírkamrák sejtelmes világa 1600 éves történelemmel rendelkezik, és egyedülálló pillanatokat kínál a múltba való belemerülésre.

Pezsgőpince

A túra második felében a Pezsgőpincében, a Littke Palace mély pincéjében folytatódik, ahol a vendégek nem csupán a Pezsgőház és a történelmi hangulatot idéző pincelabirintus részesei lehetnek, hanem megismerkedhetnek a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal is. A pincerendszer egy szakaszán zseblámpás túrán vehetnek részt a látogatók, és még a nagy erjesztőkádakba is beleshetnek, ha vállalkozó kedvűek.

Praktikus információk

  • Időpont és találkozóhely: A túra minden szombaton 11:00-kor kezdődik. Találkozó és jegyvásárlás a Cella Septichora Látogatóközpontban, a Szent István téren.
  • Túra Hossza: A túra időtartama kb. 2 óra.
  • Belépőjegyek:
    • Diák, nyugdíjas, pedagógus: 4300 Ft
    • Felnőtt: 6300 Ft
  • Jegyvásárlás: A nagy érdeklődés miatt javasolt előre megváltani a jegyeket az infopontokon vagy a jegymester.hu oldalon, mivel a program létszáma limitált.
  • Online jegyvásárlás: Jegymester.hu

A Pécs Belvárosi Időutazás egyedi élményt nyújt mindazoknak, akik kíváncsiak a város mélyen rejlő történelmére és kulturális örökségére. Együtt fedezhetjük fel a múlt és a jelen varázslatos találkozásait ezen lenyűgöző túra során.