A Szeretetcsokival újabb csokigyűjtési rekord született

A Szeretetcsoki 2023/2024 jótékonysági összefogás révén a bohócdoktorok megsegítésére összesen 46.852 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze.

Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági – támogató programja.

Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit az ország minden tájáról több mint 350 csapat, és több tízezer résztvevő csapattag hozott össze.  Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés.

A 2023-ban a résztvevők összesen 46.852 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy – egy használt ceruzával, de volt aki 250 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2024-re így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Óriási mennyiségekről beszélünk a csokigyűjtés kapcsán, mégis a kórházak csomagjaiba, a nélkülöző kisgyermekes lakosság megsegítésekor az adománycsomagok hamar elfogynak. A Szeretetcsoki legfőbb értéke mégis az, hogy a csokigyűjtés révén mikróközösségek formálódnak, akik odafigyelnek egymásra, a nélkülözőkre, és képesek egyre több jót cselekedni.

Az alapítvány egész évben várja további jótékonyságokhoz a segítőket.