Szilveszter Amszterdamban

Idén 20. alkalommal kerül megrendezésre a Free Your Mind Fesztivál, amely az elektronikus zene fejlődésével együtt halad. Ziggo Dome, Amszterdam, 2023. december 31. 20:00-07:00 Ezzel egy időben a rotterdami AHOY stadionban is lesz egy party. 20:00-07:00 Paula Temple és Dax J mindkét bulin fellép, de az már az új évben lesz.

BENNY RODRIGUEZ – Benny Rodrigues évekig Hollandia legkeményebben dolgozó DJ-je volt, most a zenei világ egyik legnagyobb remetéje. Március előtt csendben hat különböző bulin játszott egy hétvégén, de az elmúlt hat hónapban hatnál többször nem jött ki. “Az emberek néha azt mondják: büszkének kell lenned arra, amit elértél. Hogy idáig eljutottál. De ezt nem tekintem eredménynek. Nem kellett a legjobbamat nyújtanom, ez csak a szenvedélyem.” – mondja Rodriguez.

DAX J – Kevés olyan művész van, aki olyan örökséget farag magának, mint Dax J most. A londoni brit DJ és producer a kalózrádiótól a magazinok címlapjáig jutott; A háttérben tartott buliktól kezdve a világ minden nagyobb techno intézményében tartott rave-ekig, miközben hű marad az undergroundhoz, saját stílusával.

DYEN – A techno színtér friss szellője, Dyen 2017-ben jelent meg a semmiből, és azóta egy szűk teret formált magának. 17 évesen kezdett el producerkedni, majd két évvel később leszerződtették, hogy készítse el debütáló lemezét. A Rotterdamban született és nevelkedett rave városa óriási hatással volt a fiatal producerre. Az oldskool 90-es évek gabberje és elsődleges hardcore-ja karrierje korai szakaszában befolyásolta őt, és továbbra is ezt teszi.

FATIMA HAJJI – Fatima, spanyol születésű, de arab származású, bevallottan szereti a természetet és az állatokat, valamint a feltűnő színeket… és természetesen rendíthetetlenül szereti az olyan tűzálló zenei műfajokat, mint a techno. Az analóg és klasszikus gyökerektől kezdve a legkorszerűbb hangokig, amelyek mindent ősi hangokkal ötvöznek – ő a mély afrikai eredetének felidézésére specializálódott. A frissességet, a merészséget és a könyörtelen barázdákat jelenti, ideális gyógyszer a szórakozáshoz.

FRANKY RIZARDO – Hollandia egyik legjobb zenei exportcikkeként Franky Rizardo világszerte elismert névvé vált, szinonimája a techno és a house közötti határokat elmosó hajtózenének.

KLANGKUENSTLER – A 90-es évek és a 2000-es évek eleje befolyásolta leginkább a berlini techno producert, született Michael Korb. Az Allgäu régióból származó Michael Korb 18 éves korában Münchenben élt, ahol szállodában gyakornokoskodott. 2022: Faze magazin éves szavazása: “Legjobb dal”: 1. hely Deine Angst (Outworld)

KOBOSIL – Kobosilt a techno egyik leggyorsabban feltörekvő DJ-jének és producerének tartják, aki segített egy olyan hangzás kialakításában, amely egyszerre mély, gyors és agresszív.

PAULA TEMPLE – Paula Temple több mint 15 éve követi saját, egyedi zenei útját. Saját bevallása szerint zajos, fantazmagórikus techno hangzásra specializálódott, ahol a tárcsát ritkán forgatják 200% alá, és a csend minden pillanata fülsiketítőnek tűnik. Az ilyen frissítő nagyfeszültségű zene Paulát a mai techno színtér élvonalába helyezte.

SNTS – Elfoglalt dj, aki nem szereti, ha a rajongók felismerik. Az arcát feketére photoshoppolta az Instagramon.

Boda Szilvia írása