Új nevek a 2024-es SopronFest-en!

Ünnepi megnyitó Demjénnel, Kraak & Smaak, Csík Zenekar és Necc Party a Fő téren, Sigma a Lővérekben, Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs exkluzív podcastje a Liszt Központban, Gianni, a Kistücsök Étterem és Szabi a Pék soproni vendéglátóhelyeken. Sok-sok új programmal bővült a 2024-es SopronFest kínálata. A Hűség Napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehettek páros bérletet a soproniak.

A Hűség Napján újabb programokról adott hírt a SopronFest. A Fő téren 2024. május 12-én Demjén Ferenc koncertje nyitja meg az ünnepi programsorozatot. Ugyanezen a napon a Liszt Központban délután Fábry Sándor nevetteti meg a közönséget, majd a Telekom PodcastFest kiemelt és exkluzív eseményeként Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs közösen áll színpadra és ugyanitt elindulnak a SopronFest ART programjai is.

A SopronFest Fő téri színpada egész héten ingyenes koncertekkel várja a közönséget. A Lővérekben zajló koncertsorozat előestéjén, május 16-án egy olyan zenekarral találkozhatunk, amely hosszú idő után lép újra színpadra és amely több generáció számára meghatározó. A csapat neve csak januárban lehet nyilvános, de az már publikus, hogy utánuk a Necc Party csapata indítja a napot a Tűztorony tövében.

Ugyanitt lép fel a SopronFest warm-up-napok keretében a Csík zenekar, a gyerekeket Kovácsovics Fruzsina várja, vasárnap pedig napközben Metha és a Secret Factory programja után a holland Kraak & Smaak zenekar koncertezik.

Újabb nemzetközi sztárral is bővült a Lővérek kínálata a SopronFesten: a Bladerunnaz csapatával érkezik a brit drum& bass dj páros, Sigma.

Megérkeztek az első hírek a SopronFest gasztronómiai programjairól is. A szervezők célja, hogy 10 napon át ismert séfekkel és a hazai gasztronómia népszerű alakjaival találkozhasson a közönség a legjobb soproni vendéglátóhelyeken. Reggeli, ebéd, vacsora és persze számos előadás és beszélgetés a Sopron Gourmet keretében. Az Erhardt Étterem vendége lesz a balatonszemesi Kistücsök csapata, a Fórum Pizzériában Gianni várja az olasz konyha szerelemeseit, a Harrer Csokigyárba pedig Szabi a Pék érkezik.