Urban Verbunk: Ne hazudj a bolygónak!

A magyar néptánc hagyományainak ősereje találkozik a globális társadalmi kihívásokkal és a mesterséges intelligencia megjelenésével az Urban Verbunk egyedülálló színpadi produkciójában.

A „Ne hazudj a bolygónak!” című, műfaji határokon átívelő, rendkívül látványos, multivizuális tánc-show – a decemberi teltházas bemutató után – február 15-én és március 10-én látható újra a RAM-ART Színházban.

Az Urban Verbunk legújabb színpadi show-jában, az általuk képviselt progresszív, a világon egyedülálló, tánctechnikai bravúrokkal bővelkedő néptánc-stílust elegyíti egy lenyűgözően mozgalmas és látványos színpadképpel. Mindezt kiegészítve egy újragondolt zenei koncepcióval, melyben komolyzene nagyjainak legismertebb zeneművei egyedi hangszerelésben, szimfonikus zenekari alapokon, crossover hangzásban hallhatók, a világ legnagyobb popelőadóinak slágereivel szerves egységet alkotva.

A „Ne hazudj a bolygónak!” (Don’t lie to the Planet!) című Urban Verbunk show tehát egyszerre pörgő táncszínház, magával ragadó mozi, akrobatikus „újcirkusz”, kiegészülve egy crossover zenei élménnyel. A tánc és a zene mellett az előadást kísérő, grandiózus vizuális elemek, a vízzel feltöltött tánctér vagy a pirotechnikai látványosságok magával ragadó, egyedi élményt nyújtanak a közönségnek.

Az előadás történetének központjában pedig egy rendkívül aktuális téma áll. Az ember okozta extrém környezeti változások miatt a Föld utolsó órájában járunk, most kell tenni azért, hogy az unokáinknak is legyen még hol felnőniük. A produkcióban megjelenik a világunkat alkotó négy őselem. A tűz, víz, föld és levegő mellett pedig feltűnik, mintegy „műsorközlőként” kísérve végig az előadást, az „ötödik elem”, azaz a mesterséges intelligencia…