2024 első klippje: ILAND – Tárd ki az ajtód

Az iLAND zenekar, amely összefonódik a hazai progresszív zene meghatározó alakulatával, az East-szel, izgalmas új fejezetet nyit. Az új év első napján, január 1-jén, 14 órakor, az iLAND Facebook és YouTube oldalán debütál a “Tárd ki az ajtód” című szám videója, mely a Sziget albumon kapott helyet.

Az új klip egyértelműen az év első kiemelkedő zenei dalává válik, és garantáltan lenyűgöző lesz. A videó operatőre és rendezője Marton Zoltán, a dal pedig Pálvölgyi Géza alkotása, aki a zenekar billentyűs hangszerein játszik.

Az iLAND tagjai:

  • PÁLVÖLGYI GÉZA: Billentyűs hangszerek
  • DOROZSMAI PÉTER: Dob
  • TAKÁTS TAMÁS: Ének
  • MADARÁSZ GÁBOR: Gitár
  • KONTOR TAMÁS: Basszusgitár

A hangfelvételen kiegészítő vokállal JAMIE WINCHESTER is közreműködött. A felvétel a Tom Tom Stúdióban készült, a hangmérnök pedig Dorozsmai Péter volt.

 Fotó: Erhardt László

Az iLAND zenekar bemutatkozó albuma, “A Sziget” nem csupán a progresszív zene iránti szenvedély folytatása, hanem egy gyönyörű csemege, amit érdemes egyben végig hallgatni és élőben is tapasztalni. A zenekar koncertjein az East egykori tagjai által hozott jól ismert dalok is helyet kapnak a műsorban, mint az “’56”, a “Szerelem sivataga”, vagy éppen a “David Bowie szeme”.

Az East a hazai progresszív zenei színtéren legendásnak számított, és az iLAND mostani felállásában Pálvölgyi Géza, Takáts Tamás és Dorozsmai Péter, valamint Madarász Gábor újra egyesíti erőit. A formációt a basszusgitáros énekes Kontor Tamás teszi teljessé, így ígérve emlékezetes és zeneileg gazdag élményeket mindazoknak, akik követik az iLAND zenekart.