A 20 éves Centrál Színház a Fekete Péterrel ünnepelt

A címszerepekben Magyar Attila és Básti Juli látható. Az előadás február közepéig van a színház repertoárjában.

Első premierjének újra adaptált bemutatójával ünnepelte 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház december 8-án. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja, de Básti Julit is újra láthatja a közönség Szőnyi Ella nagyságos asszony szerepében. A rendező személye azonban változott, Puskás Tamástól fia, Puskás Samu vette át a stafétát. 

A 30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és persze mindenbe beleszól a szerelem. Charlie bácsi szerepében Alföldi Róbertet láthatjuk, a jóképű üzletembert Fehér Tibor alakítja, Martinovics Dorina az ifjú titán fülig szerelmes gépírónőjét, míg Balla Eszter az üzletember színésznőnek készülő húgát játssza.

Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, az antivilágbéli operett igencsak aktuális ma is. A jóképű világfi, — aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa — véletlenül rábukkan a világ legnagyobb balekjára, aki bármihez ér, az összeomlik. Mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a pechjére? Az üzlet be is indul, csakhogy közbeszól a szerelem. A megejtő kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.

Az előadást egy szünettel játsszák, időtartama 2 óra 15 perc. Február 12-ig látható a Centrál Színházban, a részletek itt találhatók.

Kiemelt képünk forrása: Centrál Színház Facebok oldala