Horror hírek, thriller tények

Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában diadalmenete, a randi horror film – Lisa Frankenstein, James McAvoy új thrillere és a M3GAN 2.0 ijesztő mesterséges intelligenciája várható a következő egy évben

A rajongók hatalmas Sikollyal nyugtázták az új sikerhorror egyik nagy poénját. Kevesebb mint két hét alatt már jóval 200 millió dollár felett van az összbevétel. A világszerte rendkívül népszerű videójáték (általánosan használt rövidítése: FNaF – a Five Nights at Freddy’s-ből ) alapján készített film alkotói azt ígérték, hogy a rajongók rengeteg utalást fedezhetnek majd fel a játékkal kapcsolatban. Ez így is van, de kiderült, hogy nem csupán a FNaF előtt tisztelegnek a filmben, hanem műfaji referenciák is előfordulnak.
Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában alkotóinak egyik nagy húzása, hogy a gyilkos főszerepére sikerült megnyerni Matthew Lillardot, aki a horrorműfaj kultikus figurája lett, miután ő játszotta a Szellempofaként kísértő egyik álarcos mészárost az eredeti, 1996-os Sikolyban. Most villámgyorsan végigfutott a hír neten, hogy Lillard karaktere az Öt éjjel Freddy Pizzázójában főgonoszaként megismétli azt a gesztust, amelyet a Sikoly általa alakított réme tett: kesztyűs ujjával kéjesen végigsimítja kaszabolókése élét. A rajongók ujjonganak.
Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában rendezője, Emma Tammi korábban elárulta, hogy a film számos poénja nem szerepelt a forgatókönyvben, hanem az események forgatagában merült fel, felvették, és ha elég jónak bizonyult, benne maradt a kész moziváltozatban. Egyértelmű, hogy a késes jelenet Lillard ötlete volt, hiszen ő eleve azért került be az új filmbe, mert a régiben maradandót alkotott.
Wes Craven 1996-os Sikolya többek között a kaszabolós horrorok ironikus meta revíziója volt. A hősök felmondják benne a műfaji leckét: „Ne piálj, de drogozz, ne szexelj, és ne menj ki a sötét garázsba, azt ígérve, hogy mindjárt jövök, különben neked annyi.” Ám hiába a tudás, jön a rettentő csavar a szabályokra fittyet hányó gyilkosok személyében. Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában erre is utalhat Lillard késes idézetével – de hogy ebből mi mindent lehet kihámozni, azt már tényleg fejtsék meg az esztéták.
Five Nights at Freddy’s – már a hazai mozikban!

Valentin napi exkluzív ajánlat: randizz halottal!

Mit tehet egy kirekesztett gimis csaj, ha már szeretne végre bepasizni? Életre kelt egy jóképű halottat. Ez történik a Lisa Frankenstein című horrorvígjátékban, amelyben Lisa (Kathryn Newton) és a feltámasztott elhunyt (Cole Sprouse) mellett az előzetes alapján egy baltának jut a harmadik főszerep, ami arra utalhat, hogy a kapcsolatban hullámvölgyek is előfordulnak, és a társadalmi elfogadottsága sem tökéletes. A film ambiciózus voltának bizonyítéka, hogy a rendezője Robin Williams lánya, Zelda Williams, aki először futott neki egész estés produkciónak.
A forgatókönyvíró sem akárki, Diablo Cody, aki Oscart nyert a Junóért, és ő jegyzi az Ördög bújt beléd című horrorvígjátékot, amely mára kultikus rangra emelkedett, a Halloween-partik és házibulik egyik nagy kedvence. Erről az opuszról azt jegyezték meg a kritikusok, hogy elég jó lett ahhoz képest, hogy egy hiányos öltözetű húsevő pompomlány (Megan Fox) kergeti benne a tesztoszterontól duzzadó fiúkat, és néhány párbeszéd is nagyon okosra sikeredett.
Lisa Frankenstein – hazai bemutató: 2024. febuár 8.

Amerikai thriller lesz a skandinávok kedvencéből

James McAvoy főszereplésével készül amerikai változat A látogatás című sokszoros díjnyertes fesztiválkedvencből. Egy dán család meglátogat egy hollandot, akiket nyaralás közben ismertek meg. A barátkozás egyre kellemetlenebbé válik a dánok számára, de igyekeznek mindenhez jó képet vágni, amíg ki nem derül, hogy mindez egészen addig tarthat, amíg vér nem folyik.
Volt már úgy, hogy a skandináv alapanyagból gyártott filmváltozat nem lett olyan kemény, mint az eredeti, a mostani esetben viszont az a garancia, hogy a dán film egyik forgatókönyvírója, Mads Tafdrup az új verzió sikeréhez is hozzájárul ugyanebben a minőségben. A Speak No Evil rendezője viszont angol, James Watkins, aki 15 éve egy kiváló thrillerrel tette le a névjegyét, amely lélektani thrillerként rokonítható is az új filmmel. A többszörös díjnyertes Gyilkos kilátásokban egy pár romantikus hétvégét szeretne eltölteni egy kies tó partján, ám a környékbeliek zaklatása elviselhetetlennek bizonyul, míg vér nem folyik.
Speak No Evil – hazai bemutató: 2024. augusztus 8.

Jön a M3GAN 2.0 , és fájni fog

Horror

James Wan producer javában dolgozik a M3GAN 2.0 fejlesztésén. Az első film, a kis költségvetésű horror-thriller nagy meglepetéssiker volt, 181 millió dolláros összbevételt hozva. Wan már akkor rámutatott, hogy szemlátomást sikerült beletenyerelni valamibe, és tudják, merre kell továbbhaladni.
„A M3GAN a legjobbkor jött, mert éppen mind elkezdtünk félni a mesterséges intelligenciától, úgyhogy ezt a vasat fogjuk ütni, mert nagyon forró – mondta a producer az Empire Magazine-nak. – Azt is tudjuk, hogy mi a folytatás kiindulópontja, és amivel indítunk, az még nagyobb durranáshoz fog vezetni.”
Vigyázat, innentől szpojlerek jönnek, mindenki csak saját felelősségre olvasson tovább! A gyártó Blumhouse stúdió hagyományai szerint a M3GAN is úgy fejeződik be, hogy azonnal lehessen folytatni. A gyilkos baba az első rész végén elpusztul, de az utolsó jelenet arra utal, hogy a programja tovább él az Elise nevű virtuális asszisztensben. Ezek után M3GAN mint program már a digitális hálózatokban is támadni tud majd, és persze a gyilkos baba is nyilván visszatér a maga fizikai valójában, hiszen egyébként hiányolnák a rajongók – tippel a CinemaBlend.
Jason Blum, a másik producer azt mondja, nem kapkodnak a M3GAN 2.0 elkészítésével, de azt már tudni lehet, hogy visszatér Akel Cooper forgatókönyvíró és a két főszereplő, Allison Williams és Violet McGraw. A rendező személye még nem ismert. Az is valószínűnek tűnik, hogy mire a forgatás elkezdődik, létrejön a fúzió a két producer cége, a Blumhouse és az Atomic Monster között, amin már egy éve dolgoznak.
Ám addig sem kell Blum-Wan produkció nélkül maradnunk, mert jön az Éjszakai merülés, amelyben egy elátkozott úszómedence rémei riogatják a benne fürdő család tagjait.

M3GAN 2.0 – hazai bemutató: 2025. január 16.

2 thoughts on “Horror hírek, thriller tények

Comments are closed.