A 2000-es évek szupersztárja, Anastacia érkezik a Jazzpiknik nyitónapjára

2024. augusztus 1-jén az amerikai „sprock-ikon”: Anastacia lép fel a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadán. A karcos hangú, mindig dögös Anastacia színes szemüvegeiért éltek-haltak a 2000-es évek tinédzserei.

Legnagyobb slágerei, mint a „Paid My Dues”, az „I’m Outta Love” vagy a „Left Outside Alone” a 2000-es években egyfolytában szóltak a rádiókban – egyedi hangját olyan zenei legendákhoz hasonlítják, mint Tina Turner vagy Aretha Franklin. A díva mit sem vesztett csillogásából, idén jelentette meg legújabb stúdióalbumát – Anastacia nyitja a Paloznaki Jazzpiknik nulladik napját. A szervezők további fellépőként jelentették be a pénteki napra a Kraak & Smaakot, valamint a szombati záróprodukcióként az MF Robots formációt.

Augusztus 1-jén Anastacia nyitja a Jazzpiknik nulladik napját. Jövőre lesz 25 éve annak, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba „I’m Outta Love” című gigaslágerével. Azóta világszerte több mint 52 millió eladott lemezt és több mint 225 díjat jegyez – ezek közül három alkalommal nyerte el a World Music Awards-ot. Anastacia 1999-ben vált ismertté, „Not That Kind” című első albuma rögtön nemzetközi sikereket ért el, négyszeres platinalemez lett. 2000-ben már negyvenezer ember előtt lépett fel Elton Johnnal a New York-i Madison Square Gardenben. Karrierje során olyan olyan legendás zenészekkel és előadóművészekkel működött együtt, mint Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Mariah Carey vagy Eros Ramazotti. Anastacia több zenei műfajban énekel, a 2000-es évek elején a funk, a dance, a pop, az R&B és a soul egyedi ötvözete jellemezte dalait. 2003-ban született meg az általa elnevezett, „sprock-stílus”, ami a soul, a pop és a rock műfaját vegyíti. Anastacia folyton csillogó karrierje során számtalan alkalommal újult meg, sikerének kulcsát a szenvedélyében, rugalmasságában és fejlődésében látja. Legutóbbi turnéja az „I’m Outta Lockdown – The 22nd Anniversary Tour”: 2022/23-ban ünnepelte debütáló slágere, az „I’m Outta Love” megjelenése óta eltelt 22 évet, a turné az Egyesült Királyságban és Európában valósult meg, az énekesnő szerint általa lehetősége volt egy új fejezetet kezdenie zenei pályáján. A 2000-es „Not That Kind”-tól a 2017-es „Evolution-ig hét stúdióalbummal jelentkező Anastacia idén adta ki nyolcadik stúdióalbumát a Stars by Edel kiadó gondozásában, „Our Songs” címmel, amely egy feldolgozás-album. A Jazzpiknik csütörtöki nyitónapján a 2000-es évek slágerei mellett az elmúlt években született legfrissebb dalai is meghódítják a piknikező közönség szívét.

A piknik második napján a ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies tér vissza Paloznakra világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival, őt követi Tony Hadley, a világhírű Spandau Ballet egykori frontembere. A pénteki nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket – a ’21-es nagysikerű koncertjük után második alkalommal.A Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel. A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk-hiphop-acid jazz együttesévé.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a – a 2024-es fesztiválon szintén fellépő – The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé és Craig David vokalistájaként ismerhetett meg a nagyközönség. A kirobbanó energiájú duó fergeteges koncertet adott a jubileumi Jazzpikniken, jövő nyáron ismét egyedi vibe-okat sugárzó estét ígérnek.

A butikfesztivál jövőre is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 1-jén Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, majd a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, végül az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.

Ajándékozz karácsonyra zenei élményt: a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a pezsgőtől a sokszínű zenei élményekig minden együtt lesz a 12. Paloznaki Jazzpikniken! A Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a „kisfelnőtt” jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt. Hamisíthatatlan piknik-élmény a fa alá – kedvezményes elővételes jegyek, bérletek limitált számban.