A CES legbanálisabb termékei

A CES mindig is hozott számunkra lenyűgöző innovációkat és néhány elgondolkodtató ötletet. Az idei év sem volt kivétel, és most bemutatjuk a kiállítás legkülönlegesebb és talán legfeleslegesebb készülékeit.

Samsung Ballie

A Samsung Ballie egy bowling golyó méretű eszköz, amely hangutasításra videókat vetít a falra. Bár aranyos és mozgékony, még mindig rejtély, hogy pontosan miért lenne erre szükségünk, különösen egy olyan világban, ahol már léteznek kifinomultabb projektorok és televíziók.

TheButter

A Zoo Gears által bemutatott TheButter egy bizarr kutyajáték, amely arra hivatott, hogy kutyáidat zongorázásra tanítsa. A kutyus különböző dalokat játszhat el, miközben fények villognak. Egyfajta vizuális ingert alkalmazva a kutyákra, azonban megkérdőjelezhető, hogy ez valóban segít-e nekik zongorázni.

One by One Music

Ez a zenei alkalmazás mesterséges intelligenciával lassú tempójú dalokat játszik le, hogy a magukra hagyott kutyákat otthonukban nyugtassa. A gyártó állítása szerint 84 százalékkal csökkenti az ebek stressz szintjét, de kérdéses, hogy az állatok valóban hasznosnak találják-e ezt az alkalmazást.

Flappie AI

Ez az okos macskaajtó nem csak megakadályozza más macskák bejutását, hanem azt is ellenőrzi, hogy saját macskád ne hozzon haza semmi feleslegeset. A gyártó szerint 90 százalékos pontossággal felismeri, ha az állat éppen egy kis “zsákmánnyal” tér haza.

Moonwalkers

A Moonwalkers olyan cipő, amely lehetővé teszi, hogy a lábad sikló mozdulatokat tegyen, emelve ezzel járási tempódat. Bár a gyártó azt állítja, hogy egy feltöltéssel 10 kilométert lehet megtenni vele, az eszköz két félút között rekedt, valahol a görkorcsolya és a strandpapucs között, és nem túl meggyőző 1400 dolláros áron kapható.

Spacetop AR Laptop

A Sightful által kifejlesztett Spacetop AR Laptop egy fél notebook és egy AR szemüveg kombinációja, amely állítólag 100 hüvelykes kijelzőt szimulál a felhasználók szemei előtt. A kontroller nélküli, 2000 dolláros eszköz kérdéseket vet fel arra vonatkozóan, hogy valóban kényelmes és hatékony-e egy ilyen alkalmazás munkavégzéshez.

Ezek a különleges és néha talán felesleges készülékek jól tükrözik a CES sokszínűségét, és bár néhányuk vicces vagy aranyos, másokkal kapcsolatban felmerülhet, hogy valóban szükségünk van-e rájuk a mindennapi életben.