A ROG Phone 8 Pro, egy igazi fenevad lett

Az Asus nem hagy időt pihenni, és egy újabb lenyűgöző termékkel lepi meg a világot, a ROG Phone 8 Pro-val.

A tajvani vállalat már nem csak laptopokat gyárt, hanem tavaly a ROG Ally hordozható konzollal is jelentős sikereket ért el. A mobilpiacra való kitörésüket pedig a Zenfone és ROG Phone termékcsaládok képviselik, melyek közül a ROG Phone 8 Pro a legújabb és legfejlettebb.

A ROG Phone 8 Pro bemutatásakor egyértelművé vált, hogy az Asus nem csak a gamerek számára tervez, hanem olyan csúcskategóriás készüléket hozott létre, amely mindenki számára vonzó lehet. A telefon nemcsak a kifinomult dizájnjával, hanem a rengeteg extrával és az elképesztő teljesítményével is kitűnik a mobilpiac sorából.

A csomagolás már önmagában is figyelemre méltó, a ROG Phone 8 Pro egy fekete hatszög alakú dobozban érkezik, amely magával hoz egy 65 wattos hálózati adaptert, egy szövetborítású USB-C kábelt, egy tokot és egy felcsatolható ventilátort a telefon hűvösen tartásához. Az Asus nem csak a teljesítményre összpontosított, hanem a felhasználói élményt is hangsúlyozta.

A telefon látványos változásokon ment keresztül a korábbi ROG Phone-okhoz képest. A kijelzőt szimmetrikus keretek veszik körbe, így az összkép még vonzóbb, és az Asus elsőszámú hűtési technológiájával, a Snapdragon 8 Gen 3 lapkával párosítva a ROG Phone 8 Pro verhetetlen teljesítményt nyújt.

Az Asus mobilok korábbi gyenge pontja, a kamera, most végre a felhasználók igényeinek megfelelően fejlődött. A hátlapon található három kamera – 50 MP-es nagy látószögű, 32 MP-es háromszoros optikai zoomolásra képes telefotó- és 13 MP-es ultra nagy látószögű – szinte már versenyre kelhet az iparág vezető márkáival. Az 50 MP-es főegység éles, színgazdag képeket készít, és a kamerák mindegyike támogatja az HDR-t és az éjszakai módot.

A ROG Phone 8 Pro egyben az egyik legkiválóbb játéktelefon is a piacon. A Snapdragon 8 Gen 3 lapka és a piacvezető hűtési rendszer együttesen biztosítják a zökkenőmentes és kifogástalan játékélményt. Az erős 5500 mAh-s akkumulátor pedig hosszú üzemidőt biztosít, még intenzív játék esetén is.

Az Asus ROG Phone 8 Pro tehát nemcsak a ROG Phone sorozat méltó utódja, hanem egy olyan készülék, amely egyértelműen a csúcskategóriás mobilok elitjébe tartozik. A vállalat 459 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron kínálja a ROG Phone 8-at, míg a Pro modell 499 ezer forintért lesz elérhető. Az előrendelők számára a vállalat 40 ezer forintos kedvezményt kínál február 4-ig, így lehetőség nyílik a kiváló telefon kedvezőbb áron történő beszerzésére. A ROG Phone 8 és a ROG Phone 8 Pro várhatóan február első felében kerülnek a magyar boltok polcaira. Az Asus ezzel a két készülékkel ismét bizonyította, hogy a technológia és a dizájn terén is a csúcsra törekszik, és számíthatunk rájuk a mobilpiac további meglepetéseiben.