A Kert Bistro – Csodaszép helyszín, kellemes hangulat

A Kert Bistro a maga eleganciájával, egy természet közeli élményt nyújt vendégei számára. Itt nem csak a környezet és az ételek, de a kiszolgálás is pazar.

A kert bistro

A Kert Bistro helysége kívül belül magával ragadó. Nevét tekintve abszolút felül múlja egy bistrotól várt minőséget. Sokkal inkább juttatja az ember eszébe a fine dining éttermek minőségét, bár sem az ár, sem az adagok nem ezt tükrözték. A helyszín maga Budapesten a Thököly út-on helyezkedik el, szóval abszolút központi az elhelyezkedése is. Parkolás szempontjából a párhuzamos utcákon van lehetőség utcai parkolásra. Az étterembe belépve már egy élettel teli sürgő forgó vidám környezetbe érkezünk, ahol azonnal rendelkezésre állnak a hostok és hostessek, hogy a helyünkre kísérjenek.

Maga a berendezés is fényes és mégha a benti térről beszélünk akkor is kijelenthetjük, hogy zöld növényzetben pompázik. A bútorok, sőt a legapróbb részletek is igényesen és precízen vannak elhelyezve és összeválogatnak. Beljebb érve a belső teremből csodás kilátás nyílik a kert helységre, mely esti órákban fénypompában ég.

A kert helység maga gyönyörű és kellően nagy is, sőt a kert helység külön bár pulttal rendelkezik, mely a jó idővel egyre gyakrabban tart nyitva. A kert helység nem csak nyári iszogatásra, de szülinapokra, szalagavatós vagy diplomaosztós eseményekhez egyaránt remek választás. De volt a társaságban olyan, aki már az esküvőjét álmodta meg ezen az elragadó helyszínen.

A Kert Bistro, mint gasztronómiai élmény

Le kell szögeznem, hogy ezen a helyen magasan az egyik legjobb az ár-érték arány. Az ételek kifogástalanok voltak és nem gondolnám drágának a minőséghez képest. Az ételek mindegyikén érezhető volt, hogy friss alapanyagokból dolgoznak és, hogy mindent ott helyben frissen sütnek és főznek. Mivel mi nagyobb társasággal mentünk mindenki más jellegű ételt rendelt ki ezért számos fogás tálalásáról és íz világáról tájékozódhattam, de nem túlzok, ha azt mondom senkinek nem volt panasza. A húsok jól át sültek. A zöldségek poronyók voltak. A rántott hús mérete pedig szinte meghaladta a tányérét, amiben tálalták.

A tálalás maga is borzasztóan igényes és precíz volt, egy megálmodott koncepcióval. Az étlapon nemzetközi ételek sokasága látható, de burgerek és szezonális ételekkel is készülnek a vendégek számára. Az étel valóban fantasztikus volt és mivel spárga szezon van a hollandi mártásos spárga kihagyhatatlan volt számomra. A spárga kényes étel hiszen gyakran fás vagy nem lehet szépen tálalni, ha levágjuk az elfásult részeket. De itt valószínűnek tartom, hogy olyan beszállítóval dolgoznak, aki erre külön figyel, vagy a séf tud valamit, amit mások nem.

A desszert okozta számomra a legnagyobb fejtörést, hiszen olyan íz világok keveredése látható az étlapon, mely nem az én szájízem. Lichu vietnámi csokoládé mousse-ra esett mindenki választás és bár az én szívemet nem nyerte el ez a citrusos csokoládés egyveleg, de az asztal többi tagja elalélt az ízétől.

Bár a koktélok tekintetében számos gin alapú megtalálható, még is azt gondolom mindenki talál a saját szájízének megfelelő italt. A Hugó koktél és a limonádé is isteni volt. A koktélok szervírozása és kivitelezése is remekmű. De természetesen itt is megtalálhatók a jól ismert Aperol Spritz és Gin tonic italok is.

A Kert Bistro egy hatalmas piros pontot tehet zsebre a személyzetért. Nem csak, figyelmességük okán, hiszen külön minden vendéggel közvetlen párperces csevelyt is megejtettek, hogy meggyőződjenek arról, hogy a számára legjobb ajánlatot választja és valóban elégedett is volt vele. A személyzet napra kész az étel is itallapból egyaránt, tudnak ajánlani, de nem tukmálják az emberre. Kedvesek és mosolygósak.

A Kert Bistrot meleg szívvel ajálnám, akár rendezvényekhez, akár családi eseményekhez, vagy randevúra egyaránt. Számomra nem volt olyan hibafaktor, amelyet ne ugrottak volna meg és amit kifogásolni tudtam volna.