A sz*xkapcsolatok 12 aranyszabálya

A szexkapcsolat egyre népszerűbb megoldás azok körében, akik éppen nem keresnek komoly párkapcsolatot, de nem szeretnének lemondani az intimitásról. Ez a típusú kapcsolat lehetővé teszi, hogy két ember megoszthassa az együtt töltött idő örömeit anélkül, hogy mély érzelmi kötődést alakítanának ki egymással. Azonban ahhoz, hogy ez a kapcsolat harmonikusan működjön, fontos betartani néhány alapvető szabályt. Íme, a szexkapcsolat 12 aranyszabálya:

1. Ne kezdj olyannal, akibe titkon szerelmes vagy!

Ha valójában tartós kapcsolatra vágysz, akkor egy szexkapcsolat csak ideig-óráig fog boldoggá tenni. Az érzelmi kötődés hiánya miatt előbb-utóbb csalódni fogsz, és még fájdalmasabb lesz a helyzet, ha a másik fél nem osztja ugyanezt az érzést.

2. Beszéljétek meg!

Mielőtt belekezdenétek, fontos, hogy őszintén beszéljetek az elvárásaitokról és határaitokról. Tegyétek egyértelművé, hogy mit szeretnétek elérni ezzel a kapcsolattal, és milyen szabályokat szeretnétek betartani. Az őszinte kommunikáció elengedhetetlen az egészséges kapcsolat fenntartásához.

3. Ne akarj többet!

Egy jó szexkapcsolatban nincs mély érzelmi kötődés. Természetesen kedvelitek egymást, ezért is vagytok barátok, de ne várd, hogy egy napon majd gyémántgyűrűvel állít be, és ne álmodozz közös családi házról és gyerekekről. Ha több érzelmet keresel, akkor ez a kapcsolat nem neked való.

4. Fő a biztonság!

Védekezz az olyan nemi úton terjedő betegségek ellen, mint a herpesz, klamídia, hepatitis B, AIDS vagy a humán papillomavírus, amely méhnyakrákot okozhat. Mindig használjatok óvszert! Az egészséged megőrzése érdekében rendszeresen járjatok szűrővizsgálatokra is.

5. Legjobb, ha nem is egy városban laktok!

A távolság segíthet abban, hogy megóvjatok magatokat a felesleges érzelmi bonyodalmaktól. Ha nem laktok egy városban, kevésbé valószínű, hogy véletlenül belebotlotok egymásba, és így elkerülhetitek a kínos találkozásokat, különösen, ha egyikőtök éppen más valakivel randizik.

6. Ne hagyj nála személyes dolgokat!

Mindenképpen vidd magaddal a személyes dolgaidat, mint a fogkefe, smink vagy tiszta alsónemű. A személyes tárgyak jelenléte egy másik ember lakásában bensőséges viszonyra utal, amit a szexkapcsolatban jobb elkerülni.

7. Ünnepelni tilos

Kerüljétek az olyan különleges alkalmak közös megünneplését, mint a születésnapok vagy évfordulók. Ezek az események mélyebb érzelmi kötődést sugallhatnak, ami nem illik a szexkapcsolat keretei közé.

8. Döntsd el, mennyit akarsz tudni, és te mennyit akarsz megosztani!

Tisztázzátok, hogy mennyire szeretnétek beavatni egymást a magánéletetekbe. Fontos, hogy mindkét fél számára kényelmes legyen az információcsere mértéke, és egyikőtök se érezze magát feszélyezve.

9. Változtass meg néhány beállítást a közösségi oldaladon!

Kerüld a közös fotók és bejegyzések posztolását a közösségi médiában. Az ilyen megosztások félreérthetőek lehetnek mások számára, és bonyodalmakhoz vezethetnek, különösen, ha valaki más is érdeklődik irántad.

10. Apró ajándékok – felejtsd el!

Kerüld az ajándékozást. Még a kisebb ajándékok is félreérthető jeleket küldhetnek, és azt sugallhatják, hogy többre vágysz, mint amit a kapcsolatotok megenged.

11. Kerüld a romantikus estéket!

Természetes, hogy elmentek együtt szórakozni, de ha az együtt töltött este után még ágyba is bújtok, az már randinak tűnhet. Ebből pedig könnyen baj lehet. Legjobb, ha nem is alszotok együtt, és nem nála ébredsz fel másnap reggel.

12. Beszélj róla, ha mást érzel!

Ha úgy érzed, hogy érzelmeid megváltoztak, és többre vágysz, mint amit a szexkapcsolat nyújt, őszintén beszélj róla. Ne hagyd, hogy az érzéseid elfojtása feszültséget okozzon. Az őszinte kommunikáció mindkét fél számára előnyös.

A szexkapcsolat működhet és számos előnnyel járhat, de csak akkor, ha mindkét fél tiszteletben tartja a fenti szabályokat. Az őszinte kommunikáció, a kölcsönös tisztelet és a világos határok betartása a kulcs ahhoz, hogy ez a kapcsolat valóban örömet és kielégülést hozzon mindkét fél számára.