Abigail jobban odavág, mint M3GAN

Az utóbbi néhány év egyik legütősebb horrorjának számít a M3GAN, és méltó utódja lehet a vele bizonyos mértékben rokonítható Abigail. Az M3GAN-ben egy robotbaba indult gyilkos küldetésre, az Abigailben pedig hamvas, balettozó vámpírlány tizedeli a szereplőket.

Az Abigail egyik főszereplője Kathryn Newton, aki előre figyelmezteti a film nézőit: olyasmivel fognak találkozni, amivel eddig még nemigen lehetett dolguk. „Az Abigail a legfélelmetesebb és legviccesebb film, amiben dolgoztam, pedig van már egy-kettő a tarsolyomban” – mondta a színésznő a Collidernek. És valóban, Newton főszereplő volt a Freakyben, ahol egy sorozatgyilkossal cserélt testet, az Odaát című sorozatban túlvilági lényekkel harcol, és a frász jött rá a Parajelenségek 4-ben, tehát igazán tudja, mit beszél.

Szakmai berkekben is sokat várnak az Abigailtől, mert a rendezői székben a Radio Silence nevű alkotópáros ült – Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett – , akik a Sikoly 2022-vel és a Sikoly 6-tal bizonyították, hogy egy jól bejáratott franchise-ból is friss vért tudnak fakasztani.

Az Abigail története lazán kapcsolódik a Universal stúdió 1936-os klasszikusához, a Dracula lányához, amely az 1931-es, Lugosi Béla nevével fémjelzett Drakula folytatása volt. 

Kathryn Newton egyébként jó passzban van, mert jelenleg is egy horror-vígjátéka, a Lisa Frankenstein megy a mozikban, amelyben javíthatatlanul romantikus hősnőként egy életre keltett rokonszenves halottból (Cole Sprouse) próbálja kihozni a maximumot.