Amitől félünk

Január első hetében az A24 – Mozinet Filmfesztivál keretében az Amitől félünk című drámát 2024. január 7.-én nézhetjük meg a Toldi moziban.

Beau élete folyamatos rettegés, csak a pszichiáter által felírt gyógyszerekkel képes kimenni az őrültekkel teli utcákra. Anyjának váratlan telefonhívása mégis arra kényszeríti, hogy elinduljon. Az abszurd humorral átitatott, horrorisztikus utazáson a legsötétebb félelmek a legnagyobb kalandokká válnak. Vajon célba ér Beau, vagy felemésztik lelkének sötét bugyrai?

fel

Joaquin Phoenix a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét briliánsan alakítja a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert. Ari Aster, a kultikus Örökség és Fehér éjszakák rendezője ismét bebizonyítja, mennyire magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve.

IDÉZETEK KRITIKÁKBÓL
„Ari Aster harmadik egész estés alkotásával eljutott a legbátrabb, legambiciózusabb és legszemélyesebb filmjéhez.”
Magyar Nemzet

„Semmiképpen sem hagy minket belesüppedni a kényelembe, sőt aktívan próbál abból kizökkenteni.”
Telex

„Fontos darab: megmutatja Aster megalkuvásmentes zsenijét, azt, hogy egy szerzői filmes igenis legyen szerzői filmes.”
Filmtett

Az A24 – Mozinet Filmfesztivál keretében 2024. január 4. és 7. között minden este egy, az A24 stúdió gyártásában készült nagyágyút láthat a közönség a budapesti Toldi moziban.