Apple Vision Pro: A virtuális valóság új mérföldköve

A tech világa izgatottan várja az Apple legújabb csodáját, a Vision Pro-t, melynek kereskedelmi forgalomba kerülése már februárban várható – állítja a Bloomberg újságírója, Mark Gurman. A megbízható forrásokra hivatkozó cikk szerint a kínai gyárakban már hetek óta gőzerővel zajlik az eszközök gyártása, és az Apple a termelést tovább növeli, felkészülve a várható magas keresletre.

Fejlesztők, készüljetek!

A Bloomberg értesülései szerint az Apple már e-mailben kérte szoftverfejlesztőit, hogy készüljenek fel a Vision Pro érkezésére az alkalmazások tesztelésével. Ez a lépés tovább erősíti a pletykákat és azt sugallja, hogy az új eszköz már a készülődés utolsó szakaszában jár.

Az új generáció képviselője

Az Apple 2024-ben komoly terveket szövöget, és bár több új termék is várható, a Vision Pro minden bizonnyal az egyik legkiemelkedőbb lesz. Ez a készülék egy kevert (vagy kiterjesztett) valóság szemüveg, mely valósággá teszi az eddig csak sci-fi filmekben látottakat.

Főbb jellemzők:

1. Virtuális Felület a Valóságban

A Vision Pro egy virtuális felületet vetít a valóságra, mintha egy láthatatlan képernyő lebegne előttünk. A kijelző lehetővé teszi filmek és sorozatok nézését, videotelefonálást, valamint több ezer iPad- és iOS-alkalmazás használatát.

2. Teljes valóság vagy annak kizárása

A készülék egy külső kapcsolóval lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor átváltsanak a külvilágot teljesen kizáró virtuális valóságra. Ezáltal egyedülálló élményt nyújtva a felhasználóknak.

3. Magas árkategória és korlátozott elérhetőség

A Vision Pro luxus kategóriájú termék lesz, induló ára 3500 dollár (~1,2 millió forint), és kezdetben kizárólag az Egyesült Államok területén lesz elérhető.

Az Apple a virtuális valóságot szeretné teljesen meghódítani

A Vision Pro bejelentése jelentős lépés az Apple részéről, és a technológiai világ figyelmét magára vonja. Az új szemüveg nemcsak az innováció, hanem a luxus és a kifinomultság jegyében is születik meg, megmutatva, hogy az Apple továbbra is a technológiai tér élvonalában marad, újabb és újabb területeken hozva létre a jövőt.