Az Év pálinkás Bonbonja verseny: édes kulináris élmények Gyulán

A 24. Gyulai Pálinkafesztivál izgalmas kiegészítőrendezvényeként idén is megrendezik az „Év pálinkás bonbonja” versenyt, ahol a pálinka és minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékei kerülnek a középpontba. A szervezők célja az, hogy népszerűsítsék a hungarikumot, a magyar pálinkát, mint nemzeti italt, valamint a kézműves csokoládék és minőségi gyümölcspálinkák különleges kombinációját. Az esemény a hazai cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek, kézműves csokoládés műhelyek és minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködését is előmozdítja.

Az előző évben 107 nevezés érkezett az első megmérettetésre, és idén további két kategóriát hirdetnek meg: a mindenmentes kategóriát és az oktatási intézmények részvételét várják. Veszely Attila zsűrielnök kiemelte, hogy fontos, hogy a cukrász tanulók is részt vehessenek egy rangos versenyen, és a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok is lehetőséget kapjanak megmérettetni diákjaikat.

A versenyre február 1. és április 12. között lehet nevezni, mind hazai, mind határon túli vállalkozások számára nyitva áll, feltéve, hogy rendelkeznek adószámmal. A kategóriák közé tartozik a krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbon, és a birspálinka felhasználásával készült édességek külön bírálat alá esnek, hiszen a fesztivál évgyümölcse a birs lesz.

A szakmai zsűri április 18-án értékeli majd a bonbonokat, figyelembe véve megjelenésüket, szerkezetüket, krémességüket, fűszerezésüket, kreativitásukat és az összbenyomást. Az eredményhirdetésre május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon kerül sor, ahol arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak ki. Ez az esemény garantáltan édes kulináris élményekkel szolgál majd a pálinka és csokoládé szerelmeseinek.

One thought on “Az Év pálinkás Bonbonja verseny: édes kulináris élmények Gyulán

Comments are closed.