Felnőtteknek szóló különleges előadássorozat a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a kultúra és szórakozás jegyében bejelentette legújabb kezdeményezését, a “Kultúrszösz” című előadássorozatot, amely kifejezetten a felnőtt korosztálynak szól. Lenkefi Zoltán igazgató szerint ez a kezdeményezés része annak a törekvésnek, hogy a bábszínházat ne csak gyerekeknek szóló kulturális intézményként lássák, hanem egy olyan színházi formaként, amely minden korosztály számára kielégítő és élvezetes.

Az előadássorozat célja, hogy másfajta, alternatív színházi világba vezesse a felnőtt közönséget, és megmutassa nekik a bábszínház művészi gazdagságát. Lenkefi Zoltán hangsúlyozta, hogy a báb színházi műfaja minden korosztály számára érvényes és élvezetes, és a “Kultúrszösz” egy különleges lehetőséget teremt a felnőttek számára, hogy megtapasztalják a bábszínház sokszínűségét.

Az előadássorozat január 19-én veszi kezdetét, Czéh Dániel előadásával, aki egy böllér szerepébe bújva hozza el nekünk “A kisgömböc” című vásári bohócjátékot, egyik legismertebb magyar népmese alapján. Április 12-én Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai hangzanak el táncos bábművészeti formában Markó-Valentyik Anna szólóelőadásában az “Alaine – Ideje a meghalásnak” című előadáson. A sorozatot június 21-én zárja a békéscsabai társulat saját bemutatója, “Esti mesék felnőtteknek – A szél most a legigazabb” címmel, amely Linn Skaber norvég szerző fiktív monológjai alapján készült, és Gyarmati Éva, Czumbil Örs és Csortán Zsóka lesznek a főszereplők.

Ezzel a kezdeményezéssel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház izgalmas és színvonalas kulturális élményeket kínál a felnőtt közönségnek, egyedi megközelítésben és kivételes előadások keretében. A “Kultúrszösz” ígéretes lehetőség a bábszínház iránt érdeklődő felnőttek számára, hogy új színt hozzanak az életükbe, és különleges élményekkel gazdagodjanak.