Az Imagine Dragons vadonatúj albuma az ultimate nyári album

Loom címmel jelent meg az Imagine Dragons legújabb albuma, amely egy igazi, nyári album, leginkább pörgősebb dalokkal, de találhatunk közötte lassabb számokat, amelyek tökéletesek a nyári estékre.

Június 28-án startolt az új Imagine Dragons album, a Loom. Őszintén szólva először nem igazán tudtam, hogy mit várjak az albumtól, nem tartom magam ízig-vérig fannak, ennek ellenére a playlistemen mindig fel-fel csendül egy-egy Imagine Dragons dal, amitől azonnal jobb kedvem lesz. Bár ez egy kicsit ellentmondásos, de ellensúlyozni fogja a Loom-ról kialakult véleményem. Megfogott, olyannyira, hogy többször meghallgattam egymás után. Rövid az album, azt elöljáróban le kell szögeznem, de a dalok, és azok hangzása azonnal kárpótol.

Azt már sejteni lehetett, hogy nem egy átlagos albumról lesz szó, hiszen a zenekar már TikTokon húzta a rajongók idegeit az új dalok részleteinek bemutatásával. Természetesen egyik sem okozott csalódást.

Rögtön egy igazán pörgős dallal a „Wake up”-al indul a lemez, ami egyből megadja a hangulatát az egész albumnak. Azonnal táncolni támad kedved, igazán fülbemászó a dallam, arról nem is beszélve, hogy a szövege mindemellett motivál arra, hogy kellj fel és állj szembe a kihívásokkal.

Másodikként a „Nice to Meet You” érkezik a korongon, igazi upbeat stílussal, olyan dallammal, amely a nyári autókázás élményé tárja elénk. Igazi színes, laza dal lett, amolyan Imagine Dragons dal. Eltudom képzelni, ahogy a tengerparti utakon, autóban ülve, lehúzott ablakokkal hallgatom a dalt, miközben a levegőben szörfözök a szabad kezemmel. Pörgős, kellemes dal, igazi house-pop szám, a korai 90-es éveket idézi elő.

A harmadik dal, a Loom beharangozó dala az „Eyes Closed” már áprilisban debütált. Igazi, tagadhatatlan Imagine Dragons dal, pörgős, motiváló, egyszerűen megunhatatlan. A korongon helyet kapott a dal másik változata, amelyben J Balvin is közre működik, amit a rajongók vegyes fogadtatásban részesítettek, J Balvin népszerűsége ugyanis nem épp a zenéinek köszönhető.

A korong negyedik dala a „Take Me tot he Beach”, hamisítatlan nyári dallam, tényleg a strandolásról szól. Énekesünk jobban szeretne a strandra menni, mint a hegyekbe vagy a hideg, havasabb területekre, hiszen szíve így is elég hideg már, így köszöni szépen ő inkább a tengerparton szeretne lazítani.

Az „In Your Corner” egy sejtelmes, 80-as éveket megidéző szinti alappal indul, ez már hangzásában is egy kicsit eltér a korábbi négy tracktől. Lassabb, a mondani valója is egy kicsit „mélyebb” bár nem lehangoló. Laza, szintén fülbemászó dallammal. Az első négy után a pörgést jó vele levezetni.

imagine dragons loom

A lassabb, ugyanakkor kicsit basszusosabb hangzán folytatódik a „Gods Don’t Pray” című dallal egy icipici reggae stílussal fűszerezve. És melyik másik zene stílus képes instant nyári hangulatot varázsolni, mint a reggea? A többiekhez hasonlóan szintén hallgatható, laza, dúdolható dallammal.  

Hetedikként egy kicsit melankolikusabb dal, a „Don’t Forget Me” következik, igazi ballada, az pedig sosem hiányozhat egyetlen korongról sem. Az egész egy zongora alapra épül, szerelmes szövege igazán szívhez szól.

Utolsó előttiként a „Kid” került a listára, amely szintén a 80-as évek szinti alapját idézi, majd felgyorsulnak az események és ismét egy igazi pörgős dallamot kapunk. Szövegével arra bátorítja a „kölyköt”, hogy szedje össze magát és küzdjön. Erre a számra sem lehet mozdulatlan maradni, az egyszer biztos.

Tökéletes lezárásként érkezik a „Fire in the Hills”, lassabb bár még nem ballada, igazi pop track. Hangulatában visszaadja a chillezős nyári esték hangulatát, szövegével azonban búcsút intünk egy hosszan tartó kapcsolatnak.

Egy hónap múlva, július 30-án elstartol a Loom World Tour is, dátumokat egyelőre az amerikai térségben ismerünk, de a turné kezdetével hamarosan a többi kontinenst országainak dátumai is kifog kerülni, addig is ujjainkat „csuriban” tartva izgulunk abban bízva, hogy hazánkba is ellátogatnak majd ismét a tavalyi Sziget után.

Imagine Dragons Loom World Tour dates
Fotó: Imagine Dragons hivatalos Facebook oldala

Összességében azt tudom mondani, hogy a Loom felül múlta a várakozásaimat, bár tűkön nem igazán ültem. Érdemes legalább egyszer végig hallgatni, s bár mindössze csak kilenc dal került fel az albumra, tökéletes nyári tracklistet lehet belőle alkotni, rövidsége miatt épp olyan érzést kelt bennünk, mint maga az évszak: rövid, mindig pörgős, de ugyanakkor lazítós. Én biztosan sokszor fogom még pörgetni a lemezt.