Az LG megdöbbentett az átlátszó OLED televízióval – videóval

Az 2024-es CES (Consumer Electronics Show) kiállításán a mesterséges intelligencia mellett az átlátszó kijelző technológia is nagy figyelmet kapott. Az LG és a Samsung is bemutatta új fejlesztéseit, de különösen az LG által leleplezett Signature OLED T okostévé vált különleges figyelem középpontjává.

Az LG bemutatta a világ első átlátszó OLED kijelzőjét, amelyet a már meglévő, a tech világában széles körben ismert Micro LED technológiával kombináltak. Ez az innováció keltette fel az érdeklődést, és az LG standján körbeálló tömegeket. Az átlátszó kijelző technológia nem új keletű, de az LG mostani megoldása kivételesen lenyűgöző és kísértetiesen átlátszó képminőséget biztosít.

Az átlátszó OLED kijelző hozzáad egy új dimenziót a televíziózás élményéhez. A 77 hüvelykes kijelző különlegessége abban rejlik, hogy átlátható, ugyanakkor lenyűgöző minőségben képes megjeleníteni a tartalmakat. A kijelző képes átengedni a háttérképeket, ezzel hologram-szerű hatást keltve.

Az átlátszóság kikapcsolható egy kontraszt film réteg használatával, így a hagyományos tartalmak is élvezhetők maradnak a kijelzőn. Az LG bemutatóján látható volt, hogy a film réteg gombnyomásra aktiválható, és a megjelenített tartalom tisztán és gyorsan láthatóvá válik.

Az átlátszó OLED technológia azonban nem tökéletes, és a képminőség és fényerő összességében elmaradhat egy hagyományos OLED okostévéétól. Az átlátszó OLED kijelző ugyanis nem képes teljesen elsötétülni, és ennek eredményeként a kontraszt és a fekete szint nem éri el egy hagyományos OLED szintjét.

Az LG Signature OLED T modell megjelenésének időpontja és pontos ára még nem ismert, és a cég szakemberei elmondták, hogy a bemutatott modell a közeljövőben kerülhet kereskedelmi forgalomba, de még nincs biztos döntés arról, hogy pontosan milyen formában és csomagolással.

Az átlátszó OLED technológia tehát lenyűgöző, de még gyerekcipőben jár. Az LG készüléke már most hatalmas érdeklődést váltott ki, de a fejlesztések és finomhangolások folytatódni fognak, mielőtt az átlátszó kijelzők általánosan elérhetővé válnának a fogyasztók számára. A technológiai újításoknak azonban így is nagy szerepük lehet a jövő televíziózási trendjeiben.