Jön Taste Balaton Gasztrofesztivál, ízletes élmények várnak

A Balaton régiója készül egy új és izgalmas eseménnyel, ahol a gasztronómia és a kultúra találkozik, jön a Taste Balaton tíznapos gasztro- és kulturális fesztivál. Az esemény március 8. és 17. között kerül megrendezésre, több mint 26 balatoni étterem, gasztrohotel, kulturális intézmények, borászatok és a BalatonBike365 összefogásával.

Az egyedülálló fesztivál célja, hogy a résztvevő éttermek saját környezetükben mutassák be kreativitásukat és kulináris tudásukat. A különleges események, menük és több mint 100 program exkluzív élményeket ígérnek mindazoknak, akik a Balaton térségében tartózkodnak.

A fesztivál nem egy hagyományos kitelepülős rendezvény; ehelyett a résztvevő éttermek saját helyszínükön, “otthonukban” mutatják be magukat. A különböző gasztroélmények és programok célja, hogy különleges és felejthetetlen élményt nyújtsanak a látogatóknak.

Az egyik fő szervező, Kalas Györgyi, elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy egy olyan fesztivált teremtsenek, ahol a látogató könnyen belemerülhet egy főzőműhely hangulatába, részt vehet egy szabadtéri étkezésen, vagy akár időutazásban is részt vehet. A résztvevő éttermeknek lehetőséget adnak arra, hogy kitalálják, hogyan mutathatják be magukat egyedülálló módon. A fesztivál időpontját kifejezetten a kora tavaszi időszakra választották, mivel a szervezők biztosak benne, hogy a Balaton ebben az időben is lenyűgöző élményeket kínál a látogatóknak.

A fesztiválon több mint 100 program várja a vendégeket, beleértve az étteremszínházat, kiállításokat, könyvbemutatókat, exkluzív degusztációs menüket, gasztrotúrákat, séfpárbajokat, brunchokat és sok más érdekességet. Az esemény kulturális gazdagsága kiterjed a művészeti bemutatóktól a szakértőkkel folytatott gasztrobeszélgetéseken át egészen a könnyed pop-up kiállításokig.

A fesztivál együttműködő partnere a BalatonBike365, amely lehetővé teszi a vendégek számára az elektromos biciklik használatát a különböző helyszínek között. A résztvevők így könnyedén és környezetbarát módon fedezhetik fel a fesztivál különböző pontjait. A balatonfüredi, keszthelyi és földvári állandó BalatonBike365 átvételi pontok mellett ideiglenes központokat is kialakítanak a tíznapos esemény alatt.

Résztvevő helyszínek

3 thoughts on “Jön Taste Balaton Gasztrofesztivál, ízletes élmények várnak

Comments are closed.