Bakeliten adja ki a Nyelvtan című albumot a Hősök

2003-ban jelent meg a hazai hiphopszcéna kikerülhetetlen formációja, a Hősök Nyelvtan című albuma, amely a jubileum alkalmából bakelitlemez formájában újul meg november elején.

A 2001 óta töretlenül aktív és népszerű zenekar életében fontos mérföldkő volt a Nyelvtan. „2003-ban nyertük meg a Hiphop Mission tehetségkutatót, a megjelenés évében. Ezek nagyon sok jót hoztak nekünk, lendületet adtak a húszas éveinknek. Más idők voltak: betárcsázós internet, kevesebb buli és fesztivál, de máig szívesen emlékszünk vissza erre az időszakra, amit a Nyelvtan nagyban meghatározott nekünk” – mesélte Eckü.
 
A mostani megjelenés azért is különleges, mert a Hősök először ad ki bakelitet. „Nagyon örülünk, hogy nem egy válogatáslemezt jelentetünk meg, hanem újranyomjuk a húszéves Nyelvtant. Nosztalgikus érzés, visszaidézi az indulásunkat: akkor mi voltunk húszévesek, az egykori négyes felállásból már ketten vagyunk Menthával, és betöltöttük a negyvenet. Mintha tegnap lett volna, de mégis eltelt ez a húsz év, mi pedig még mindig itt vagyunk, ennek azért lehet örülni” – tette hozzá Eckü.
 
A jubileumot a zenekar a közönséggel együtt szeretné ünnepelni, ezért szeretettel várnak mindenkit november 10-én a Rootsban. Délután 15 és 22 óra között lesz lehetőség megvenni a lemezt, dumálni, fotózkodni, haverkodni vagy épp sztorizni egy jót Menthával és Ecküvel. A vinyl beszerzése mellé ajándék poszter jár, kizárólag a helyszínen. A kiváló zenékről Dj Gerysson és Dj Venom gondoskodnak, 20 órától pedig élőben futják át a Nyelvtan kiemelt dalait egy rövid kérdezz-felelek és hallgatás kíséretében.
 
Az esemény látogatása ingyenes.