Sziget Fesztivál: öt kívánságod van!

A 2024-es Sziget Fesztiválra is lehet kívánni öt fellépőt, akiket szívesen látnánk a színpadon, érdemes hát kitölteni a kívánság listát és szólni a haveroknak, hogy növeljük az esélyeinket.

„Az első Sziget Fesztivál 1993-ban nyitotta meg kapuit egy egészen kis közönség számára, ám azóta Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. Évről évre azon dolgozunk, hogy Szitizenjeinknek elhozzuk a legnagyobb fellépőket és több, mint 1000 előadásnak adjunk teret 60 különböző színpadon, 6 teljes napon át” – írja honlapján a Sziget.
„Több mint 100 nemzet képviselteti magát a Szigeten, olyan távoli országokból is érkeznek látogatók, mint Brazília vagy Új-Zéland. Ez a békés találkozása a kultúráknak – a zene, az ünneplés és szórakozás jegyében – az, amiről a Szabadság Szigete valójában szól.
Bár a zene áll a Sziget központjában, a művészet is kulcsszerepet játszik minden évben. Cirkusz, tánc, színház, performanszok, múzeumok, képzőművészeti helyszínek: felsorolni is nehéz, mennyi program várja a fesztiválozókat a nap minden pillanatában. A világ minden tájáról érkeznek művészek és előadók, de minden Szitizen előtt ott van az alkotás lehetősége.”


A Sziget 2024 Kívánsággépnek köszönhetően van lehetőségünk egy kicsit az előadók dolgába is beleszólni. Minél többen szavaztok ugyanarra a fellépőre, annál nagyobb az esélye, hogy találkozni fogtok vele, érdemes hát kipróbálni.
A kívánsággép a Szitizeneknek szól, de a Sziget igyekszik más kívánságokat is teljesíteni. A SUPERAR alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekeknek segít zenei oktatásukban, az alkotásban, hogy egyenlő esélyeket teremthessen, fejlessze a fiatalok kreativitását, magabiztosságát és közösséget teremtsen.
Több, mint 2000 gyermek vesz részt a Superar programjában, 27 különböző nemzetiségi csoportból Ausztriában, Svájcban, Szlovákiában, Boszniában, Romániában és Lichtensteinben.