Budakert Vendéglő: kellemes nosztalgia, felejthetetlen ízek

A Budakert Vendéglő már az 1900-as évek óta szórakoztatja vendégeit Budaörsön. Az elmúlt több mint száz évben száz arculata volt és remélem még száz évig élvezhetjük hazai ízeiket.

Budaörsi Játékszín szomszédjában található Budakert Vendéglő (korábban Rózsakert Vendéglő) 1999-ben kapott új arculatot, de közben megőrizték a régi idők hangulatát is. Több száz éves fák, vidékies nyugalom, finom ízek várnak minket, de a legkisebbekre is gondolva, aranyos kis játszóteret is kialakítottak hátul.

Az étterem konyhája főként hagyományos magyar ételeket szolgál fel, de nemzetközi ínyencségekre is bukkanhatunk. Havonta változó étlapjukat az időszaknak vagy az adott eseménynek megfelelően alakítják, ezért nem kell attól tartani, hogy ráununk a konyha kínálatára.

Ki kell emeljem a Budakert Vendéglő specialitását, az áfonyás őzpörköltet, ami mennyei párosítás a házi készítésű burgonyafánkkal. Húsimádóknak pedig a rántott mangalica javát javaslom „Budakert” módra, amit baconnel, lilahagymával, mustárral és sajttal töltenek meg, hogy az ízek tökéletesen összeolvadjanak és elkápráztassák az ízlelőbimbónkat. Ez az íz és a textúra tökéletes harmóniája.

Az étterem bő választékot nyújt a legjobb magyar borokból, de nagy fejtörést okozhat kiválasztani a 23 féle magyar pálinka közül is a kedvünkre valót.

Én mindig nagyon drukkolok a Budakert Vendéglőhöz hasonló családias vendéglőknek, mert itt tényleg otthon érezheti magát az ember. Kiszakít kicsit a mókuskerékből és kellemes nosztalgiába ringat.