Jön a Creed 4?

Egy negyedik “Creed” film van fejlesztés alatt, és Michael B. Jordan lesz a rendezője a következő résznek, árulta el a franchise producere, Irwin Winkler.

Jordan a “Creed 3” című filmmel debütált rendezőként, amelyben a “Rocky” spinoff filmsorozat nehézsúlyú bajnokát, Adonist is alakította – írja a Variety. A harmadik rész, amelynek premierje idén márciusban volt a mozikban, 58 millió dolláros bemutatkozó hétvégéjével megdöntötte a kasszasikereket, ami rekordot jelentett a bokszolós franchise számára.

creed

Jordan először a 2015-ös “Creed” című filmben tűnt fel Adonis szerepében, amelyet a 2018-as folytatás és a 2023-as háromrészes folytatás követett. Sylvester Stallone az első két részben Rocky Balboát alakította újra, aki az egykori rivális Apollo (Carl Weathers) fiának, Adonisnak a mentora lett. A “Creed 3” az első olyan rész a hosszúra nyúlt sorozatban, amelyben Stallone nincs jelen.
Márciusban a Variety arról számolt be, hogy Jordan és az Amazon tárgyalásokat folytat a “Creed” bokszvilágát kibővítő filmes és televíziós univerzumról.

Bár a részletek továbbra is szűkszavúak maradtak azzal kapcsolatban, hogy milyen projektekről van szó, a források szerint a beszélgetések folyamatban vannak, hogy feltárják a lehetőségeket az MGM filmes franchise sikerének kihasználására a Prime Video-on, miután az Amazon felvásárolta az MGM-et.
A Deadline számolt be elsőként a negyedik rész híréről, az X/Twitteren közzétéve egy videoklipet, amelyben Winkler bejelenti a készülő filmet.
“Jelenleg is tervezzük a ‘Creed 4’-et – már készül – és úgy gondoljuk, hogy van egy nagyon jó sztorink, egy nagyon jó cselekményünk” – mondta Winkler, hozzátéve, hogy a tervek “a sztrájk miatt késnek, mint mindenki más”, de “valószínűleg egy év múlva már az előgyártásra megyünk”.