Cupra Leon: az erőteljes vadállat megérkezett

A Seat égisze alatt működő Cupra márka egyre markánsabb jelenléttel van jelen a piacokon, és legújabb modellje, a frissen felújított Cupra Leon még inkább megerősíti ezt a tendenciát.

Az új Cupra Leon nemcsak megjelenésében, hanem motorikus képességeiben is jelentős fejlődést hozott. Az ötajtós és kombi változatokban kapható modell modernizált külsőt kapott, amely magába foglalja az új hűtőrácsot, fényszórót és hátsó lámpákat. A hátsó részen az ikonikus Cupra-logó is díszeleg, míg a belső térben a legfrissebb szoftverrel futó nagy kijelzős műszerfal és a 12 hangszórós Sennheiser hi-fi rendszer emelkedik ki.

Motorválaszték terén is bőséges választékban részesülnek a vásárlók. A belépő szintet a 150 lóerős 1,5 literes 4 hengeres turbós benzinmotor jelenti, melyet opcionálisan lágyhibrid technikával és hétfokozatú DSG-váltóval is kérhetnek. Emellett elérhető a 150 lóerős 2 literes turbódízel változat is.

A sportosabb vásárlók számára kínál nagyobb teljesítményű motorokat is a Cupra Leon. A 2 literes benzines verzió 204 lóerőt és összkerékhajtást kínál, míg a VZ-verziók akár 265 vagy 333 lóerős teljesítményt produkálhatnak.

A legnagyobb újdonság talán a plug-in hibrid változat, melynek benzines “szíve” most már 1,5 literes. Az alapmodell 204 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, míg a erősebb változat már 272 lóerőt nyújt. Az 50 kW-os gyorstöltésnek köszönhetően akár 100 kilométeres zéró emissziós hatótávot is elérhetünk vele.

Az új Cupra Leon forgalmazása nyáron kezdődik meg, és a várakozások szerint a frissített Cupra Formentorral egy időben jelenik majd meg a piacon.

A SEAT és a Cupra márkák közös erőfeszítéseinek köszönhetően az értékesítési adatok is jelentős növekedést mutatnak. A Cupra Formentor például tavaly 120 100 példányban talált gazdára világszerte. Az új Cupra Leon és az egyre erősödő modellpaletta révén a Cupra márka tovább erősödhet a piacokon.

Az új Cupra Leon egyértelműen a sportos vezetés és a kiváló teljesítmény jegyében született, és a változatos motorválaszték révén minden igényt kielégít a sportos autók szerelmesei számára.