Direct One: Jelentős korszakok, legendás filmek

Az ősz első hónapjának szerdáin a magyar történelem fontos korszakait feldolgozó, legendás hazai filmeket tűz műsorra a Direct One csatorna.

Képernyőre kerül Fábri Zoltán egyik legismertebb alkotása, az 1965-ben bemutatott Húsz óra, amelyben múltról, emlékekről szóló elbeszélések sorából ismerhetjük meg a XX. század közepén élő magyar parasztemberek keserű sorsát. Szomjas György 1976-os filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél a magyar alföldre hozza el a vadnyugati életérzést, cowboyok helyett betyárokkal, sivatag helyett a hortobágyi pusztával. A 2002-es A Hídember című történelmi filmben pedig a reformkor és gróf Széchenyi István életének legfontosabb pillanatai elevenednek meg Bereményi Géza rendezésében.

A Kertész Imre Nobel-díjas regényéből készült, 2005-ben bemutatott Sorstalanság egy zsidó kamaszfiú deportálásának megrendítő erejű története, amely a főszereplő valóságra eszméléséről és felnőtté válásáról mesél az emberi történelem legsötétebb pillanatában. Gothár Péter és Bereményi Géza kultuszfilmje, az 1956-os forradalom és az 1968-as prágai tavasz között játszódó Megáll az idő határaikat feszegető kamaszok történetén keresztül szembesít azzal a szellemi-politikai légkörrel, amelyben a vágyak, hitek, várakozások darabokra törtek. A magyar filmtörténet számos más tartalma mellett ezek a filmek is mind elérhetőek, újranézhetőek a Direct Now applikáció videótárában, a televíziós sugárzást követően.

Tabudöntögető sorozat kamaszokról mindenkinek

Hamarosan érkezik a Direct Now alkalmazásba Az első fecskék drámasorozat első és második évada. A széria hazájában, Ukrajnában rövid időn belül sikerré vált. A történetben öt középiskolás fiatalt ismerünk meg közelebbről, akik online zaklatásnak vannak kitéve, és sem szülői támogatást, sem más segítséget nem kapnak. Mindez végül odáig vezet, hogy az egyik lány öngyilkos lesz. Az első fecskék amellett, hogy felhívja a figyelmet a zaklatás, a bántalmazás veszélyeire, arra ösztönzi a fiatalokat, hogy nyíljanak meg, keressenek segítséget és beszéljenek a problémáikról.

Családi történetek és kalandos hétvégék

A tematikus hétvégék ezúttal sem hiányoznak majd a Direct One csatorna műsorából. Rögtön szeptember 2-án az aznap 58 éves Keanu Reeves-t ünnepli a csatorna a Bill és Ted zseniális kalandja című vígjátékkal. Másnap a rettenthetetlen Chuck Norris egyik klasszikus akciókrimijét, a Szemet szemért című filmet izgulhatják végig a rajongók. Szeptember harmadik hétvégéjén testvérek különleges történetét ismerhetjük meg A nagy döntés című francia drámában, a Hátralévő életed első napjában pedig három gyermek útkeresését láthatjuk. A hónap utolsó előtti hétvégéjén francia családi drámákat láthatnak a nézők a csatornán. A Köszönöm, jól vagyok főhősnője előtt nagy feladat áll: nem csak ikerfivérét, de édesapját is meg kell találnia. A Mint egy angyal pedig egy 20 éves lány története, aki gyűlöli az egész világot, egyúttal apjáé is, akinek nincs ideje másokra, annyit foglalkozik saját magával.