Királyok a stégen! – Itt vannak a Bánkitó Fesztivál első nevei!

III. Krúbi harmadszor, a Bëlga pedig tíz év után először tér vissza a Bánkitó Fesztiválra! 

Idén viszont lekerül a fejük fölül a sátor és a tavaly nagyszínpaddá koronázott Tószínpadon csilloghatnak. A hungaropannon-népinemzeti-magyar rap mellett, a Turul csillagképe alatt Dé:Nash szolgáltatja majd a talpalá valót és idén először az Analog Balatont is a tóparton éri a naplemente. A tavaly a Bánkitó legkisebb színpadán droppoló Sisi immár a nagyszínpad backstage hűtőjének zúgásából inspirálódhat.

“A víz gyógyít” üzente nekünk a hari_drama sʊl band, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy a tóparti hari vibe-ok tényleg megteszik majd a hatásukat. Tudjuk, hogy sokan várták, így velünk lesz újra Дeva is, aki atmoszférikus lágy hangjaival egy új földre nyitja meg a Bánkitó kapuit. A vadiúj helyszínen a fák lombjai közül más ismerős dallamok is kiszűrődnek. De nem, NEM a mi szeretett Csaknekedkislány zenekarunk várja a Bánkosokat: először mutatkozik be fesztiválon a CsakNEONkislány!

A Bánkitó legújabb színpadán elsőbánkozóink, Villő, Jaber és a WAVY kollektíva visznek táncba, Co Lee pedig önállóan is beveszi a színpadot. Idén sem hiányozhat az ősbánkos Platon Karataev, és maszkja mögül Hundred Sins is belekarcol a bánki levegőbe, az éjszakából hajnalba fordulást pedig Tolo & Falcao (LavaLava), meg egy jó S*GGRÁZÓS BULI kísérik majd. És ez nem minden… néhány héten belül újabb csodálatos nevekkel és hírekkel érkezünk!

One thought on “Királyok a stégen! – Itt vannak a Bánkitó Fesztivál első nevei!

Comments are closed.