Életre kelt a Kontroll című film ikonikus metrós bulija 

Az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Tizenkét születésnapi kívánság teljesül a tizenkét hónap alatt. Decemberben Blanka azt kívánta, hogy Antal Nimród Kontroll című kultikus filmjének mintájára bulizhasson a föld alatt, a metróban.

A Mit kívánsz, Budapest? – sorozat decemberi ünnepeltjeként Blanka azt kérte, hogy barátaival együtt a metró peronján tarthassa meg születésnapját, mint a pontosan húsz évvel ezelőtt készült Kontroll című filmben. A budapesti metróban forgatott alkotás egy fiktív világ történetét meséli el, melynek műfaját nehezen lehet besorolni; misztikus-thriller, krimi, vígjáték, sok jelzővel illették már, de alapvetően bűnügyi filmként vonult be a filmtörténelembe. A főbb szerepekben Csányi Sándor, Balla Eszter, Szabó Győző, Mucsi Zoltán, Pindroch Csaba, Badár Sándor és Nagy Zsolt látható.

„A Kontroll nagyon sokak kedvenc magyar filmje, mondhatni kultuszfilm. Olyan erősen kötődik Budapesthez, mint a Moszkva tér vagy a Valami Amerika. Születésnapi kívánságom egy olyan jelmezes buli az egyik budapesti metrómegálló peronján, mint a Kontroll című filmben” – foglalta össze kívánságát Blanka, aki barátaival együtt hatalmas bulit csapott a hármas metró Göncz Árpád városközpont állomásán, miután az utolsó éjszakai szerelvény is elhagyta a peront. 

A bulizók között mindenféle jelmezes alak megfordult; volt, aki Kontrollos jegyellenőrnek öltözött, de megtalálható volt az Operaház fantomja, rénszarvas és varázsló is. Blanka a Kontrollból jól ismert, ikonikus macinak öltözött, míg édesanyja unikornissá változott erre a varázslatos éjszakára. Az ünnepeltet Szabó Győző, a film egyik főszereplője (“Árnyék”) tortával és ajándékkal köszöntötte. A hangulatot a LavaLava zenéje fokozta.