A hasmars színhelye – Arriba Taqueria Széna tér

Ha megkívánnád a mexikóit és bedobnál egy ínycsiklandó tacot, jó helyen jársz csak legyen a közeledben toalett. A Széna téri Arriba Taqueriaba látogattunk, ahol bár a választék kielégítő volt a másnap nem a tequilától gyötört.

 Arriba taqueria

Az ember néha csak úgy kívánós. Van, hogy megkívánunk valami édeset, sósat csípőset vagy a Mekis kaját. Esetünkben a Taco kívánata csábított bennünket a Széna térre az Arriba Taqueria nevű mexikói étterembe. A választék bőséges volt. A taco tartalmát te magad állítod össze, nagyjából 4-5 feltétet tartalmaz maga az ár a húson kívül. Ár érték arányban korrektnek találtuk. Utólag bele gondolva egy hetes fogyókúra hatásáért még olcsó is volt.

Arriba Taqueria, mi okozta a bonyodalmat?

Annak érdekében, hogy mindenki elkerülhesse a kellemetlen órákat a mosdóban elárulom mi miket fogyasztottunk. Fejenként egy-egy taco menüvel indítottuk a másnapig tartó menüt, mely 2 tacot és némi nachos chips mellett egy választható szószt és üdítő foglalt magába. A mexikói ételek köztudottan többnyire fűszeresek, esetenként csípősek. Nyilván tudatában voltunk annak, hogy a csípős ételek okozhatnak gyomor panaszokat, ha az ember nem bírja vagy nincs hozzá szokva, de esetünkben a jalapeno a mindennapi étkezés része. Ennek függvényében egy-egy csirke húsos tacot választottunk, melyben apróra vágott fűszeres csirke hús, saláta, paradicsom, slasa szósz, jalapeno, sajt és tejföl volt. A mellé kapott naschoshoz, mely megjegyzem borzasztóan íztelen volt, szintén salsa szószt és guacamole krémet kértünk. Desszertként pedig almás fahéjas chimihangát kaptunk vanília fagylalttal. Az étel maga finom volt, sőt azt mondanám, hogy már a következő alkalmat terveztük annyira meg voltunk elégedve az adagokkal a kiszolgálással és az íz világgal is. Abszolút pozitív választásként ítéltük meg az éttermet. Tévesen.

Nézzük mit ír a többi ember?

A negatív tapasztalatok következtében az ember válaszokat keres. Ilyenkor átolvassa az értékeléseket, aki okosabb az még előtte. Ennek következtében szerettem volna fényt deríteni arra, hogy ez csupán egyszeri hiba volt, vagy általános probléma az étteremben. A vélemények olvasgatása során igyekeztem figyelmen kívül hagyni az adatokra vagy az anyagiakra vonatkozó negatív kommenteket és csupán a releváns és egy évnél nem régebbi véleményeket számba venni. A hely jócskán kapott hideget meleget. De sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy ez általános probléma és voltak akik rosszabbul jártak. A kommentelők többször is említik az étel mérgezést vagy, hogy romlott ételt kaptak. Gyakori, az étterem látogatása utáni hányás vagy rosszullét, ahogy esetünkben történt. A rosszul lét nálunk is és a kommentelőknél is órákig elhúzódott, sőt akár a másnapot is megkeserítette.

Sajnos az éttermek higiéniai szempontból és élelmiszer beszerzés szempontjából is hatalmas odafigyelést igényelnek, hiszen más emberek egészségéért is felelnek. Abban az esetben, ha nem megfelelő az étel minősége vagy a tárolása az étel emberi étkezésre alkalmatlanná válik, melynek súlyosabb következménye is lehet egy gyomorrontásnál. Ebből a szempontból a Arriba Taqueria Széna téri étterme mindenképpen megbukott.