Humane AI Pin: jönnek elő a gondok

A Humane vállalat bejelentette az AI Pin nevű új, divatos hordozható eszközét, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy nem hozza meg a várt forradalmi változást a technológiai világban. A cég a 699 dolláros kiinduló árával igyekszik felkelteni az ipar figyelmét.

Az AI Kitűző egy önálló, képernyő nélküli eszköz, amelyet mesterséges intelligencia hajt meg, és a ruházathoz rögzíthető. A GPT-4 nagy nyelvi modellre épülő eszköz kamerát, érzékelőket, hangszórókat, jelzőlámpát és egy apró kivetítőt tartalmaz, amely információkat sugároz a tenyérre.

A Humane társalapítói, Imran Chaudhri és Bethany Bongiorno, egy bemutatóvideóban prezentálták az eszközt, azonban néhány probléma felmerült a működésével kapcsolatban. Az AI Pin kétszer is hibás információt közölt, például a következő napfogyatkozás időpontjával és helyszínével kapcsolatban. Egy másik videón pedig látható, hogy a gesztusokkal történő üzenetküldés sokkal hosszabb időt vett igénybe, mint egy hagyományos mobiltelefonról történő elküldés.

Bár az AI Kitűző bemutatása izgalmas volt, a kihívások és hibák jelezhetik, hogy a technológia még nem érte el a teljeskörű érettséget ezen a területen. A Humane-nek további fejlesztésekre lehet szüksége az eszközének sikeres piaci bevezetéséhez.