I55 American Bar & Restaurant: Két csipet Amerika, egy csipet Magyarország

Budapest szívében pörög egy amerikai gyöngyszem, amit kár lenne kihagyni. Nevét az Amerikát észak-dél irányban kettészelő Interstate 55 jelzésű autópályáról kapta, amit a tulajdonos, Kiss Péter, többször megjárt és közben szorgosan gyűjtötte a kinti ízeket, hogy aztán itthon egy igazi gasztro bombát robbantson nekünk.

A Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca sarkán találjátok ezt a kirívó éttermet, ami megjelenésével és az éhezők korgó gyomrának megálmodott étlapjával hibátlanul eleget tesz az elvárásainknak.

A kinti ízek keverednek egy kis hazai ízléssel, hogy mindenki megtalálja a kedvencét a hatalmas felhozatal között. Festményre emlékeztető, helyben készült nachos tálak. Tradicionális Hickory Barbecue sütőben, almafával, alacsony hőfokon és lassan készített BBQ ételek. De az étterem gasztronómiai koronája, amit máshol nem fogsz találni, az a Deep Dish Pizza.

A Deep Dish pizza a feltétek sokaságának köszönhetően pite vastagságú. A vékony és könnyű tésztába, mint egy tálba halmozzák bele a feltéteket, fordított sorrendben, mint amihez szoktunk. A burgonyával és chedarral gyűrt pizza lapon terül szét gazdagon az olasz mozarella, az amerikai cheddar sajt és a ricotta keveréke, erre fekszenek fel a kiváló minőségű húsok és igény szerint a zöldségek. Az egészet pedig fűszeres paradicsomszósz borítja le. Már a legkisebb méret is 1,4 kg, de a 3-4 személyes extránál vigyázzatok, mert 2,25 kilót nyom.

Összességében, az I55 American Bar & Restaurant olyan kulináris mérföldkövet tett le elénk, amit nehezen, vagy talán soha nem is lehet megugrani. Ez nem pizzázó és nem is hamburgeres: ez az étterem egy amerikai-magyar íz fesztivál.

[Best_Wordpress_Gallery id=”132″ gal_title=”I55 American Bar & Restaurant”]

Képek forrása: I55 American Bar & Restaurant