INOTA Fesztivál: Lélekemelő élmények a gigászi hőerőműben

Az INOTA Fesztivál 2023 mindenki számára feledhetetlen emlékeket teremtett. A nyár utolsó kiemelkedő eseménye a hőerőmű elhagyott területén zajlott, és minden szempontból lenyűgöző élményeket nyújtott.

Az INOTA Fesztivál egy olyan helyszínen került megrendezésre, amely magában hordozta a történelem és a művészet különleges keverékét. Az elhagyott hőerőmű komplexuma hatalmas épületekkel, törött ablakokkal és szocialista esztétikával várta a fesztivál résztvevőit. Az erőmű három óriási hűtőtornyával már nappal is elkápráztatott minket, de az esti fellépések fényjátékai és vetítései még varázslatosabbá tették a környezetet.

Kiemelkedett a nemzetközi fesztiválkínálatból, programjában olyan világhírű előadók szerepeltek, mint Nils Frahm, Daniel Avery, Max Cooper, Extrawelt, Ellen Alien és Caterina Barbieri. A zenei paletta széles skálájával mindenki megtalálhatta a számára tökéletes zenét.

A fesztivál területe ipari létesítményhez hűen nem volt kicsi, a helyszínek változatosságával ragyogott ki. A szocialista-realista helyszín, a hatalmas nagyszínpad, a bohém hippi sátrak és az ipari csarnok mind kiváló teret nyújtottak az előadásokhoz és a szórakozáshoz. Az ipari turbinacsarnok pedig lenyűgözően szép volt nappal, az esti fellépések fényjátékával pedig mágikus helyszínné változott.

Az INOTA Fesztivál a saját definíciója szerint “audiovizuális” volt, és ezt minden szempontból képviselte. Az arculat már önmagában is látványos volt, és a helyszínen számos interaktív műalkotás és installáció szórakoztatta a látogatókat. Az óriás füstkarikafújó gép és az átfordítható fém keret a régi CD-kkel emlékezetes élményeket nyújtottak.

Az esemény sajnos nem volt mentes a szponzori jelenlét negatív hatásaitól. A hűtőtornyok közül kettő állandóan a Telekom magentájában pompázott, a középsőn pedig a reklámok szünet nélkül vetítődtek. Ez ugyan látványos volt, de néha elterelte a figyelmet a művészi élményektől. Azonban az erős szponzori jelenlétnek köszönhetően az árak rendkívül megfizethetők voltak, és mindenki megtalálhatta a számára megfelelő ételeket és italokat.

Ez a fesztivál kiváló zárása volt a nyárnak, olyan lélekemelő élményeket nyújtott, amelyeket nehéz elfelejteni. Az elhagyott hőerőmű különleges atmoszférája, a sokszínű programok és az alacsony árak miatt érdemes lesz jövőre is részt venni ezen az egyedülálló fesztiválon. Az INOTA Fesztivál bebizonyította, hogy a zene és a művészet varázsa bárhol megtalálható, még a legváratlanabb helyeken is.

[Best_Wordpress_Gallery id=”134″ gal_title=”INOTA 2023″]

Képek forrása: INOTA Fesztivál

One thought on “INOTA Fesztivál: Lélekemelő élmények a gigászi hőerőműben

Comments are closed.