Itt az új ChatGPT, ami elképesztő dolgokra képes

Az OpenAI lerántotta a leplet új ChatGPT-4o AI modelljéről, amely valós idejű, hangalapú, képes, valamint szöveges interakcióra is képes, ráadásul mindezt ingyenesen, mindenki számára elérhetővé teszi a cég a következő hetekben.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője bejelentette az új GPT-4o AI modell elindítását, amely valósághű hangalapú beszélgetésekre és szöveges, valamint képi interakciókra képes. Az új modell lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beszéljenek a ChatGPT-hez, és késedelem nélkül, valós idejű válaszokat kapjanak, valamint hogy megszakítsák a ChatGPT-t beszéd közben, ezzel még inkább valósághűvé téve a beszélgetést.

Az alábbi bemutató videóban a ChatGPT valós időben fordít angol és a spanyol között.

De a sci-fi ott kel igazán életre, amikor két ai elkezd beszélgetni az alábbi videóban, egy ponton még énekelnek is.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója blogbejegyzésében kiemelte az újítás jelentőségét, összehasonlítva azt a filmekből ismert mesterséges intelligenciával.

Az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati az eseményen elmondta, hogy az új modellt ingyenesen kínálják majd, mivel költséghatékonyabb, mint a vállalat korábbi modelljei. A GPT-4o fizetős felhasználói nagyobb kapacitáskorlátokkal rendelkeznek majd, mint a cég ingyenes felhasználói – mondta. Murati emellett arról is beszélt, hogy érkezik a ChatGPT asztali alkalmazása, és a felhasználói felületet is frissítik, valamint letisztultabbá teszik.

A gpt-4o modell a következő hetekben lesz elérhető a chatgpt-ben – közölte a vállalat.

A teljes eseményről az adás alább érhető el.