Joker 2: Folie à Deux

A Joaquin Phoenix főszereplésével készült Joker film folytatásáról egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, pedig a film állítólag már elkészült.

Todd Phillips alkotása 2024 utolsó hónapjaiban érkezik a mozikba, és bár a forgatás már egy ideje befejeződött, a projektet még mindig titokzatosság övezi. – írta a Cinecittá News.
“Itt egy új kihívás áll előttünk: nemcsak azért, mert egy olyan sikert, mint a Joker, nem magától értetődő megismételni, de egy olyan karaktert bevonni a szereplőgárdába, mint Lady Gaga, korántsem triviális”. Az első képek a forgatásról már elárulták, hogy milyen kémia van a két színész között, akik azonnal tökéletesnek tűntek a rendező által felkért nehéz szerepekre, aki 2019-ben a Velencei Filmfesztiválon kápráztatta el a közönséget virtuóz rendezésének és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően, amiért Arany Oroszlánt kapott.

Nincs olyan mozifilm, mint a Joker, írta sok kritikus, és valóban, a közönség is másképp és máshogy viszonyult hozzá, mint a DC képregények lapjairól származó többi címhez.
“Todd Phillips megmutatta, hogy bármit meg tud csinálni” – mondta Vidoni – “a filmes műfajváltás, amit a múltban mutatott nekünk, már eddig is valami hihetetlen volt. A pletykák megerősíteni látszanak, hogy Phillips Joker forradalmi és gyilkos kalandjának folytatása egy Musical lesz, egy olyan aspektus, amelyet már az első fejezettel is megközelítettek, és amely az amerikai popsztár közreműködésének köszönhetően nagyot fog szólni. Sok kérdés merül fel, de egy dolog biztos a Warner számára: “Az évet magas színvonalon fogjuk befejezni”.