Jön a karcsú, de furcsa PS5

A Sony mindig is különleges helyet foglalt el a karcsúsított konzoljaival, kezdve az aranyos PS One-tól. A mostani, „karcsú” PlayStation 5 azonban nemcsak kisebb, hanem szokatlan formatervezése miatt is kiemelkedik a többi közül.

A változások:

  1. Méret és formavilág: A „karcsú” PS5 dizájnját valóban kisebbre méretezték le, a közel 30%-kal csökkentett térfogatával. A fehér-fekete dizájnt azonban vegyes érzelmekkel fogadhatjuk. A kanyargó görbék és kontúrok egyik szögből nézve vonzóvá, másikból viszont furcsává tehetik.
  2. Dizájn döntések: A „karcsú” PS5 a testvérehez képest néhány különös dizájndöntést hozott. A konzolon is egy furcsa kitüremkedés tűnik fel az oldalán, a felső rész hiányzó szellőzőrácsai prototípusnak vagy hiányosnak hatnak, és a vízszintes elhelyezéshez szánt macskafej-alakú lábak csupán egy tréfának tűnnek. A konzol ugyan állítható a saját lábain is, de ha biztonságban akarod érezni, akkor a függőleges állványt külön meg kell vásárolni 29,99 dollárért. (Az eredeti PS5-nek volt egy átalakítható állványa mindkét pozícióhoz.)
  3. Műszaki frissítések: A „karcsú” PS5-nek azonban nem csak furcsa dizájndöntései vannak, hanem néhány műszaki frissítése is. Most már 1TB beépített tárhellyel rendelkezik (az eredetin 825GB volt), és két USB-C porttal is fel van szerelve. Az eltávolítható lemezkiolvasó ejtőgombja végre segít megkülönböztetni a be- és kikapcsológombot.
  4. Leemelhető lemezkiolvasó: A lemezmeghajtó könnyen levehető vagy visszahelyezhető a szerszámok használata nélkül. Bár könnyebb, mint egy M.2 SSD hozzáadása a PS5-höz (amit szerencsére továbbra is lehet), felmerül a kérdés, hogy miért. Azok, akiknek vásárlás miatt van bánatuk a Digital Edition PS5 miatt, egyszerűen hozzáadhatnak egy lemezkiolvasót, de többet fognak fizetni, mivel a Digital Edition most már 449,99 dollárba kerül, a lemezkiolvasó kiegészítő pedig 79,99 dollárba.

Konklúzió: A „karcsú” PS5 dizájnja és bizonyos furcsa dizájndöntései miatt valószínűleg zavarba ejtővé teszik a közép-ciklusú frissítést. A kisebb méreten, szerény tárolófrissítésen és átrendezett portválasztékon kívül ez a frissítés úgy tűnik, inkább a Sony-nak, mint a vásárlóknak tesz szívességet, hogy többet fizessenek a kiegészítőkért. Azoknak, akik rendelkeznek az eredeti PS5-tel, szinte semmi okuk nincs az upgrade-re, és akik most vásárolnak, nincs értelme a furcsa PS5 mellett dönteni – legalábbis, amíg a „karcsú” lesz az egyetlen opció.

One thought on “Jön a karcsú, de furcsa PS5

Comments are closed.