Jön az új Dűne!

Az HBO és a Max 2024-es tartalommegjelenítésének részeként izgalmas hírek érkeztek a “Dűne” rajongók számára, amikor a vezérigazgató és elnök, Casey Bloys bejelentette, hogy a nagyon várt Dűne előzménysorozat, amelyet a Legendary Televisionnel közösen gyártottak, 2024 őszén debütál a streaming szolgáltatáson.

A sorozat eredetileg “Dűne: A Nővériség” néven futott, de most hivatalosan “Dűne: Jóslat” címet kapta. A produkció befejező szakaszába érkezett Magyarországon, ami jó előjel a “Dűne: Második Rész” tavaszi 2024-es megjelenése után.

A sorozat eredetileg 2022 novemberében kezdte meg a forgatást Budapesten, Magyarországon, de egy kreatív irányváltást és kulcsfontosságú személyzet távozását követően 2023 februárjában egy rövid szünetet követően július második felében folytatta a forgatást.

A kulcsfontosságú szereplők, köztük Kate Beckinsale, elkötelezettek maradtak a projekthez, és Anna Foerster rendezőként csatlakozott, több epizód rendezésére. Továbbá jelentős szereposztási változások is történtek, beleértve Olivia Williams és Jodhi May szerepének újraalakítását, amelyeket sikeresen kezelték a sorozat folytonosságának biztosítása érdekében.

A “Dűne: Jóslat” a Bene Gesserit Rend eredetét kutatja, 10 000 évvel Paul Atreides felemelkedése előtt. Követi a Harkonnen Nővéreket, akik az emberiséget fenyegető erők ellen küzdenek, és megalapítják a híres Bene Gesserit szekért. A sorozat showrunner-je Alison Schapker, executive producerei Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns és mások.