Miben sántikál már megint a Disney?

Úgy tűnik, hogy a The Walt Disney Company nagy belépőre készül a játékok világába.

mickeyMár láthattunk válogatott “Star Wars” és “Marvel” karaktereket megjelenni a rendkívül népszerű “Fortnite” videojátékban, de a Walt Disney (DIS) és az Epic Games partnersége masszívan növekszik. – írta meg a The Street.

A Disney 1,5 milliárd dollárt fektet be az Epic-be részvénypakett formájában, és egy új “tartós univerzumot” fog kifejleszteni az “Avatar”, a “Marvel”, a “Star Wars”, a Pixar és a Disney karaktereivel és történeteivel.

Hogy pontosan mi fog létrejönni, még nem tudni, bár a teaser videó lenyűgöző grafikát és egy hatalmas térképet mutat be az egyes univerzumok világaival.

A kiadott grafikákon szerepel még a World of Disney digitális változata, a floridai Orlando Springsben található Disney Springs zászlóshajó boltja, valamint egy sziget csak a Disney+ számára, a márka streaming szolgáltatása, amely most kapta meg Taylor Swift jogait: The Eras Tour című turnéjához.

Képzeld el, hogy Plutóval, Chewbaccával, Rexszel, Amerika kapitánnyal és Jake Sullyval kalandozol az egyes univerzumok helyszínein. A közleményben a Disney és az Epic megjegyezte, hogy vásárolhatsz, játszhatsz és nézhetsz tartalmakat a nagy ötösből.

disney
A Disney és az Epic Games egy teljesen új játék- és szórakoztató univerzumon fog együttműködni. (kép forrása: https://www.thestreet.com/technology/tech-news-now-meta-and-tiktok-lawsuits-disneys-big-move-and-more)

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: “Ez a Disney eddigi legnagyobb belépése a játékok világába, és jelentős lehetőségeket kínál a növekedésre és a terjeszkedésre. Alig várjuk, hogy a rajongók úttörő új módokon élhessék át a Disney-történeteket és világokat, amelyeket szeretnek”.”

Ez a hír azzal párhuzamosan érkezett, hogy a Disney közzétette a bevételeket és biztosította a “Taylor Swift: The Eras Tour”. Azután is érkezett, hogy a Disney+ nagyot dobott az Apple-lel és a Vision Pro-val, ami azért érdekes, mert a technológiai óriás és az Epic Games között nem volt a legjobb a kapcsolat.

One thought on “Miben sántikál már megint a Disney?

Comments are closed.