Kedden kezdődik 9. Magyar Speciális Filmfesztivál

A fogyatékossággal élők által készített hatvan filmet láthat a közönség a kedden kezdődő 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen.

A  fogyatékossággal élők november 9-ig tartó nemzetközi filmfesztiváljára hat kontinens 33 országából 192 alkotást neveztek. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élő emberek gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét, és ezzel segítse az elfogadást.

A vetítéseket kísérő programok színesítik: a szakmai kerekasztal-beszélgetés mellett jótékonysági koncertet ad a Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar, és zenés-verses bemutatón ismerhetik meg az érdeklődők Gömbös Olivér autizmussal élő fiatal filmes Futottam Holdversenyt című könyvét.

A tájékoztató szerint a fesztiválon bemutatandó filmek segítik az alkotók önkifejezését, a társadalom számára pedig betekintést nyújtanak a sérült emberek világába. A Magyar Speciális Filmfesztiválon a fogyatékkal élők és a filmes szakma képviselői egyaránt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.    

A fesztivál szakmai zsűrije a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért díjakat oszt ki. A díjátadó november 9-én lesz Budapesten, az Eötvös10 Művelődési Házban – áll a tájékoztatóban.