Kovács Gábor: Üvegtigris, Pelé, indiai gyerekkor

Magyarország egyik legnagyobb reklámfilmgyártó cége, a 235 tulajdonosai tavaly egy új filmes-kreatív szakmai podcastot indítottak Drops: néven.

A podcast legújabb epizódjának vendége a sikeres filmproducer, Kovács Gábor volt. Az elismert filmes mesélt Indiában töltött gyermekkoráról, az ottani élményeiről és későbbi filmes életére való hatásairól. Érdekes történeteket osztott meg olyan sztárokkal való kapcsolatáról, mint Robin Williams, Pelé, a műsorban pedig természetesen szóba kerülnek az Üvegtigris kulisszatitkai is. Beszélgetőtársai a műsor házigazdája, Szabó Simon színész-rendező, valamint Juhász Péter és Dreissiger László, a 235 tulajdonosai.

A 235 tulajdonosai, Juhász Péter, Blik Dániel és Dreissiger László tavaly ősszel Drops: néven podcast és playlist sorozatot indítottak Szabó Simon színész-rendező műsorvezetésével. Egy olyan közösségépítő, értékteremtő és értékmentő kezdeményezést álmodtak meg, ami a filmes-kreatív szektorba enged betekintést bárki számára. Ezzel a szakma előtt is szeretnének tisztelegni és küldetésüknek érzik, hogy kedvet csináljanak ahhoz, hogy a fiatalok közül minél többen ezt a szakmát válasszák. Céljuk, hogy a baráti beszélgetéseik során exkluzív betekintést engedjenek a filmes és a kreatív ipar világába.

A műsor 13. vendége a Balázs Béla-díjas filmproducer, Kovács Gábor, aki a közel egy órás podcast adásban számtalan kulisszatitkot osztott meg. Beszélt az eddig nem igazán ismert, Indiában töltött gyermekkoráról, annak hatásairól. Hogyan lett a filmek és a rock and roll szerelmese. Hol kezdte a hazai filmes pályafutását, de arról is beszélt, hogy nem is olyan régen, még havonta 10-12 alkalommal járt moziba, amikor két helyet foglalt le magának. Szóba került Sylvester Stallone, Pelé, a Rudasban meztelenül gőzfürdőző Robin Williams. Nem maradhattak ki a beszélgetésből a Fekete kefe, a Fehér tenyér és Bibliotheque Pascal háttérsztorijai, a VICO-korszak, a Kozmo korszak és eddig nem igazán ismert részleteket is megosztott az Üvegtigrisről: „Bús Gábor Olivér egy miskolci újságíró és ő nagy Rudolf Péter rajongó volt. 1997 környékén elküldte az Üvegtigris forgatókönyvét Rudolf Péternek, hogy csináljon belőle színdarabot. Péter elolvasta mondta, hogy jó, majd berakta a fiókba. Később amikor egy alkalommal hosszasan beszélgettünk Kapitány Ivánnal és Gulyás Budával, Iván említette, hogy a Rudinak van egy jó könyve. Elolvastuk és nagyon jókat röhögtünk. Megkerestük Bús Gábor Olivért és átírattuk vele filmre, mert egyébként egy színdarabnak készült. Majd Pataki Ágival elmentek és hoztak annyi pénzt, amiből megcsinálhattuk. Az elsőt nem is nézték meg olyan sokan, körülbelül 120 ezren, ez még nem volt akkora szám, de az már feltűnt, amikor elkezdtük látni az „Ízirájder öcsém” feliratokat. De a DVD eladásban szinte mindenkit vertünk. Utána jött az Üvegtigris kettő, ami aztán berobbant a mozikba” – mesélte Kovács Gábor a Drops: podcastban.

A fentieken kívül is számos érdekes témát érintettek, a hollywood-i sztárokkal való kapcsolatairól, a hajózás és vitorlázás iránti szenvedélyéről vagy arról, hogy a fia vette át a Filmpartners céggel kapcsolatos feladatok többségét. 

A Drops: legújabb, Kovács Gáborral készült epizódja mától érhető el Spotify-on ezen a linken:

A legújabb adáshoz készült teaser anyag pedig a Drops: hivatalos Instagram oldalán is megtalálható: