LG bemutatja: Mesterséges intelligenciával megtámogatott okosrobot

Az LG, a vezető elektronikai gyártó, új fejlesztésével a mesterséges intelligencia (MI) és az otthoni automatizáció határmezsgyéjére lépve bemutatott egy új, otthoni használatra szánt okosrobotot. Az eszköz a multimodális mesterséges intelligencia technológiát alkalmazza, lehetővé téve a beszéd és az érzelmek felismerését, miközben összekapcsolódik az otthoni intelligens eszközökkel.

Az okosrobot rendelkezik egyedi képességekkel, amelyek számos otthoni feladatot fednek le. Az integrált MI lehetővé teszi a beszéd felismerését, annak kontextusának és szándékának értelmezését. Emellett az eszköz kapcsolódik más intelligens eszközökhöz az otthonban, így lehetővé téve azok irányítását és vezérlését.

Az LG és a Qualcomm Technologies közös fejlesztése hozta létre, beleértve a Qualcomm Robotics RB5 platformját is. Ennek köszönhetően az eszköz képes az arc- és felhasználófelismerésre, növelve ezzel a biztonságot és a személyre szabott felhasználói élményt.

Az okosrobot beépített hangszóróval rendelkezik, valamint különböző érzékelőkkel, beleértve hőmérséklet-, páratartalom- és légszennyezés-érzékelőket. Ez lehetővé teszi az eszköz számára, hogy folyamatosan monitorozza az otthoni környezetet, és adatokat gyűjtsön ezekről a paraméterekről.

Az eszköz továbbá biztonsági funkciókkal is rendelkezik, képes észlelni szokatlan tevékenységeket, és értesítést küldeni a tulajdonosnak. Ezenkívül az okosrobot képes felügyelni a háziállatokat és energiamegtakarítást is támogat, azáltal, hogy lekapcsolja az éppen nem használt eszközöket az otthonban.

Az LG tervezi bemutatni a mesterséges intelligenciával megtámogatott okosrobotot a 2024-es CES kiállításon. Ezen az eseményen várhatóan további részletek derülnek ki az eszköz áráról és a piaci megjelenéséről. Az új fejlesztés ígéretes lépést jelent a mindennapi életünket kiszolgáló intelligens eszközök terén, és várhatóan további innovációkat hoz a piacon.