A Lush szakértői megalkották a tökéletes fejbőrápolási rutint

Az újabb és újabb hajápolási trendek csak úgy cikáznak körülöttünk, a fejbőrünkről mégis gyakran megfeledkezünk. Pedig az egészséges fejbőr a csodásan virágzó haj alapja. 


Az etikus forrásból beszerzett összetevők és innovatív termékek melletti elkötelezettségéről híres Lush bemutatja gondosan felépített fejbőrápolási rutinját, melyet Mark Constantine hajgyógyászati szakértő, a Lush társalapítója és feltalálója, valamint Daisy Evans, a Lush hajápolási részlegének vezetője állított össze. 

Daisy Evans
A Lush hajápolási részlegének vezetője
Mark Constantine
A Lush társalapítója, termékfeltalálója

Miért fontos figyelni a fejbőrünkre? 

A fejbőr ápolása kulcsfontosságú az egészséges, csodás haj megőrzésének szempontjából. A jól táplált fejbőr ideális táptalaj az erőteljes hajnövekedéshez, valamint segít megelőzni a hajunk külsejét és egészségét negatívan befolyásoló gyakori problémákat. 

“A fejbőröd a virágágyás és a termőföld, melyből a hajad terem” – mondja Daisy Evans. “A hajápolás a fejbőrápolással kezdődik. Nem csak arról van szó, hogy kezeljük az éppen felmerülő problémákat; az egészséges, boldog fejbőr folyamatos fenntartása megelőzi a korpásodást, az érzékenységet vagy a hajhagymák eltömődését.”

Mark Constantine egyetért: “A hajápolás során a fejbőr egészségének felmérése az első lépés.”

Mark fodrászként kezdte a pályáját, majd a trichológia, azaz a hajgyógyászat felé fordult az érdeklődése. Ez a haj és a fejbőr vizsgálatának tudománya. Első kézből tapasztalta, milyen sokat számít a megfelelő termékek és rutinok alkalmazása a haj és a fejbőr egészségének szempontjából, tudását pedig hasznosította a Lush hajápolási termékcsaládjának elkészítésekor is. 

Fejbőrápolási rutin három egyszerű lépésben: 

Első lépés: előkezelés 

Fejbőrápolási kalandod kezdetén puhítsd meg a bőröd a Roots fejbőrpakolással, a friss menta, borsmenta és fodormenta tripla erejével. “A japánok máshogy gondolkodnak a fejbőrről, mint a nyugati emberek. Hiszik, hogy minden itt kezdődik. Ezért alkottuk meg a Roots fejbőrpakolást. Ez egy egyszerű termék, ami támogatja a hajnövekedést, lassítja a hajhullást és serkenti a fejbőr vérkeringését” – mondja Mark Constantine.

A célzott ápoláshoz Daisy Evans a Superbalm fejbőrpakolást ajánlja, mely szalicilsavat tartalmaz. “A Superbalm egyedi receptjében található kókuszolaj és szalicilsav intenzív hidratálást és megkönnyebbülést biztosít, támogatva a fejbőr egészségét.” Masszírozd ezt a tápláló keveréket a fájdalmas vagy kényelmetlen területekre, és hagyd fent 20 percig a megnyugtató, hidratáló hatásért, mielőtt leöblítenéd. 

Második lépés: hámlasztás és tisztítás

Éleszd fel a fejbőröd a Wasabi Shan Kui samponnal, tele kézzel szedett tengeri sóval, stimuláló wasabival, és egy nagy adag koffeinnel, amely beindítja a hajhagymáid és megerősíti a hajszálaid. Az Epsom-só és a tengeri só erősít és dúsít, a szűz olívaolaj pedig növeli a hajszálak szakítószilárdságát. A természetesen hámlasztó tengeri só eltávolítja a szennyeződéseket, a végeredmény pedig tiszta, felfrissült fejbőr. “A Wasabi Shan Kui hámlasztó hatása frissíti a fejbőrt és ragyogást ad a hajadnak. Ez a fejbőrápolási rutin egyik legfontosabb lépése” – hangsúlyozza Daisy Evans.  

Harmadik lépés: védelem

Használd a kedvenc kondicionálód, majd fejezd be a rutint díjnyertes Super Milk kondicionáló spray-vel. Ez a csodásan sokoldalú, minden hajtípusra alkalmazható termék hidratál és véd az elemektől. A kondicionáló mandulatej, kókusztej és zabtej tuti triója gyengéden hidratál, de nem nehezíti el a hajad. “A zab pompásan nyugtatja a bőrt és a fejbőrt. Ha befonva hordod a hajad, egyenesen a fejbőrödre fújhatod, hogy két hajmosás között is garantált legyen a megkönnyebbülés és a hidratálás” – mondja Daisy.  

“Hajmosáskor a szulfátok dominálnak. Ezekben anionok, negatív töltésű ionok találhatók – ez azt jelenti, elektromossággal töltik fel a hajad, így a hajszálak felágaskodnak, a törött hajvégek pedig láthatóak lesznek. Ennek semlegesítéséhez kationokra, pozitív elektromos töltéssel rendelkező ionokra van szükség. Ez a kondicionáló spray a kationok királya, ezért is ennyire sikeres. A benne található kationok fertőtlenítő, antisztatikus hatással bírnak, fésülhetőbbé teszik és tökéletes állapotba hozzák a hajat” – teszi hozzá Mark.  

“Ez az egyszerű rutin tip-top kondiban tartja a fejbőröd. Ha rendszeresen alkalmazod, hajad erősebb és ragyogóbb, fejbőröd pedig boldogabb lesz” – foglalja össze Daisy.