„Mágnás Miska” filmvetítés és saját film készítés

A Festetics-kastélyban egy igazán különleges eseményre invitálunk minden filmszerető és kreatív kedvű érdeklődőt. Egy igazi hazai filmgyártás remeke, Keleti Márton “Mágnás Miska” című alkotása kerül vetítésre 16:00 órától. Ássuk el magunkat a múltba, és engedjük, hogy elvarázsoljon a kor hangulata.

A történet a korlátokat feszegeti, amikor Korláthy gróf lánya, a falusi vásárban találkozik Baracs István vasútépítő mérnökkel. A két fiatal egymásba szeret, ám a grófi család nem nézi jó szemmel ezt a kapcsolatot, hiszen ők egy nemesi vőlegényt szeretnének a lányuknak. A kastélyban Baracs mérnök ugyan szívesen látott vendég, de a házasság lehetősége egyelőre kilátásba sem kerül. Miska, a lovászfiú, és Marcsa, a cselédlány azonban másként látják a dolgokat, és úgy tűnik, tudják, hogyan oldják meg a szívügyek bonyolult kérdéseit.

Az eseménynek nemcsak a filmnézés lesz a része! A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum KLASSZ oktatási programja 13:30-tól 18:00-ig tart, és bármikor csatlakozhatsz hozzá. Itt kipróbálhatod a mozi születése előtti mozgóképes eszközöket, megismerheted a 100 éves vetítési technikákat, és saját animációt is készíthetsz praxinoszkópra vagy 35 mm-es filmszalagra!

Jegyek kaphatók a kastély pénztárában. Az esemény a kastély északi szárnyában zajlik, és bővebb információért hívhatod a +36 20 325 0260-as telefonszámot.