Siófok55 Városnap a Bagossy Brothers Company-koncerttel nyílik

Siófok, a Balaton gyöngyszeme, november 30. és december 3. között ünnepli várossá válásának 55. évfordulóját a Siófok55 Városnapi rendezvénysorozattal. Ezen kívül az adventi vásár is megnyitja kapuit, hogy varázslatos ünnepi hangulatba burkolja a várost. Az események során a város lakói és látogatói számára ingyenes programok, koncertek, városismereti séták és egyedi attrakciók várják a város központjában.

A jubileumi rendezvénysorozat november 30. és december 3. között különleges kulturális élményeket ígér a résztvevőknek. A városhoz kötődő alkotóművészek és szervezetek kiemelt figyelmet kapnak a programsorozat keretein belül. A rendezvények között szerepel kiállításmegnyitó, Varga Imre 100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta, valamint időkapszula-elhelyezés. Az esemény egyik kiemelt pillanata december 2-án este várható, amikor egy lenyűgöző animációs lézershow eleveníti meg Siófok múltját és jelenét a város központjában.

A városszerte szervezett eseményeken kívül a Víztorony és kiállítóterei, valamint a Kálmán Imre Emlékház is ingyenesen látogatható lesz a városnapi hétvégén. Az adventi vásár részeként Siófok Fő terét elárasztja az ünnepi fények tengerében a modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár, így teremtve meg az ünnepváró hangulatot a Víztorony körül.

A programokat tovább színesíti a helyi zenekarok mellett a Bagossy Brothers Company koncertje, amely december 2-án 19 órától lesz.

A Siófok55 Városnap rendezvényeit a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja. További információkért és részletes programokért látogass el ide.