Magyar poptörténet és miegymás

Ne maradj le a hazánk poptörténetét bemutató időszakos kiállításról, mely december végén bezárja kapuit!

A Magyar Zene Háza időszakos kiállítása immár a végéhez közeledik. A január végén nyílt „Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig” című kiállítás több ezer látogatót vonzott az év során, és már csak december 31-ig látogatható.

Olyan legendás zenészek, zenekarok életébe pillanthatunk be mint Hevesi Tamás, Demjén Ferenc, a TNT vagy éppen a Neoton Família. A tárlat több síkon fut. A korszak társadalmi, politikai és szociológiai aspektusait is figyelemmel kísérhetjük, ezzel átfogó képet kapva annak magasságairól, mélységeiről.

A kiállítás megálmodói igyekeztek izgalmas és interaktív módon reprezentálni a korszakot, így akár kisgyermekes családoknak is kiváló program lehetőség. A nyolc tematikus blokkon túl az arra látogatók lehetőséget kapnak kipróbálni egyes hangszereket, valamint megkóstolni a rendszerváltás környékén forgalomba került nyalánkságokat.

Összességében tehát elmondható, hogy minden érzékszervünkre hatást gyakorol ez a körülbebül két órát felölelő időutazás. Ezen a tárlaton felül megtekinthető az állandó kiállítás is pár ajtóval arrébb, mely már igen nagy skálán mozog térben és időben. Foglalj előre, hogy bebiztosítsd helyed a kiállítás fináléjára. Jegyekért és további részletekért kérjük látogass el a Magyar Zene Háza hivatalos weboldalára.

Bolyki Panna írása