Magyarországon forgatják a Nürnberg című drámát, Russell Crowe főszereplésével

A film forgatása februárban kezdődik Budapesten. A kiváló színész, Russell Crowe, ezúttal Hermann Göring, háborús bűnös bőrébe bújik.

A Mythology Entertainment a Sapphire Productions-szel együttműködve a Nürnberg című új játékfilmben a hírhedt második világháborús bűnözők sötét pszichológiai mélységeit tárja fel. A 2024 februárjában Budapesten forgatandó projekt mögött egy kiváló csapat áll, köztük William Sherak producer és James Vanderbilt író/rendező. A film főszereplője Russell Crowe, aki Hermann Göring szerepét fogja alakítani – írja cikkében a Budapestreporter.

A történet 1945-ben játszódik, és egy amerikaiak által vezetett luxemburgi fogolytáborban bontakozik ki, ahová Göring 16 bőröndbe csomagolt személyes tárgyak érdekes választékával érkezik: kitüntetésekkel, egy vagyon készpénzzel, sőt, egy kávésdobozba rejtett kálium-cianid kapszulával. Göringhez magas rangú nácik egy csoportja csatlakozik, akiket a hadsereg ambiciózus pszichiátere, Douglas M. Kelley százados pszichológiai vizsgálatnak vet alá. A film azt ígéri, hogy feltárja Kelley áruló útját e háborús bűnösök elméjének megértésében, különös tekintettel a Göringgel való kapcsolatára.

A Kelley százados korábban elrejtett iratai és orvosi feljegyzéseiből megalkotott film célja, hogy feltárja a Kelley és Göring között kialakult összetett pszichológiai kapcsolatot. A pszichiáter eredeti célja az volt, hogy megtalálja azt a különleges pszichológiai vonást, amely megkülönbözteti ezeket a bűnözőket az emberiség többi tagjától, de hamarosan azon kapja magát, hogy veszélyes empátiával és megértéssel küzd néhány dzsentrivel szemben.