Magyar szakács a világ élvonalában a The Best Chef 2023-on

A világ gasztronómiájának csúcsára emelkedett Tóth Szilárd, a budapesti Salt étterem séfje, aki a The Best Chef 2023 rangsorában a világ 100 legjobb szakácsa között a 93. helyezést érte el. A mexikói szakmai fórumon rendezett díjátadón hozták nyilvánosságra az idei legjobbak sorrendjét, és Tóth Szilárd neve büszkén tündököl a listán.

A The Best Chef Awards 2017 óta hagyományosan az év egyik legmeghatározóbb szakmai eseménye, és a Michelin kalauz mellett egyre több figyelmet kap, mint a világ legjobb szakácsainak rangsorolása. Magyar szakácsok csak jelölésig jutottak eddig, de Tóth Szilárdnak sikerült ezt a határt átlépnie, és bekerülnie a világ legelismertebb szakácsai közé.

A The Best Chef szavazási folyamata két lépcsős, és komplex módon zajlik. Először gasztronómiai szakemberek, kritikusok és fotósok jelölik meg az év 100 legígéretesebb szakácsát. Ezután a szavazók a listán már szereplő séfekre adhatják le szavazataikat, beleértve az előző év legjobb szakácsait és az új jelöltekét is. A végeredmény egy 200 fős listából áll össze, amely a világ élvonalába tartozó séfeket sorakoztatja fel.

A The Best Chef Awards célja, hogy összehozza a gasztronómia legkiválóbbjait, és évente rendezett szakmai programokkal, valamint a díjátadó gálával kapcsolatot teremtsen a szakma képviselői között.

Az idei év legjobb szakácsa Dabiz Muñoz, a madridi DiverXO étterem szakácsa lett, és Tóth Szilárd a 93. helyen büszkélkedhet a világ legjobbjai között. Ezzel a teljesítményével hozzájárul a magyar gasztronómia nemzetközi elismertségéhez, és felhívja a figyelmet a hazai konyha sokszínűségére és kreativitására. Gratulálunk Tóth Szilárdnak ezen kivételes elismeréshez!